Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Actie bij drie van de mooiste aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

In een per saldo positieve week voor de Dividendportefeuille zagen we enkele van de mooiste aandelen als grootste uitschieters, waaronder de goednieuwsshow van Microsoft. 

Het was een bewogen week voor de Dividendportefeuille, maar op weekbasis werd per saldo weer winst geboekt. We staan nu op +3% over 2023. Net als vorige week waren er wederom weinig echt grote uitschieters, ofwel stijgers of dalers met een dubbelcijferige winst of verlies. Grootste daler (-7%) was industrial Parker Hannifin, dat een maand eerder nog een hoogste koers ooit aantikte.

Het meer cyclische fonds, dat kort geleden nog werd getipt, werd vooral geraakt door winstnemingen van zenuwachtige beleggers die hun winnaars verkochten. Dat levert in het geval van Parker Hannifin, dat van een all time high van $364 terugviel tot iets meer dan $300, gewoon weer een prima nieuwe koopkans op. Met een geschatte k/w van 16 voor 2023 en 1,7% dividendrendement is Parker Hannifin zonder meer koopwaardig. Het dividend wordt eind april normaal gesproken weer verhoogd. Vorig jaar kwam er maar liefst 29% bij en normaliter kan Parker Hannifin in 2023 ook weer met gemak met dubbele cijfers verhogen. Het dividend gaat al 66 jaar op rij omhoog, met dubbelcijferige groei in vier van de vijf laatste jaren.

Tecan en Microsoft

Grote winnaars op weekbasis waren het Zwitserse Tecan (+7,2%), dat met sterke cijfers kwam en het dividend verhoogde en Microsoft (+7,5%), dat meeliftte op het herstel van de technologiesector en meer specifiek het positieve sentiment omtrent kunstmatige intelligentie. Zo investeert Microsoft in ChatGPT, dat in steeds meer producten en diensten, zoals zoekmachine Bing maar ook Office, wordt geïntegreerd. Ook kondigde het bedrijf aan een (online) winkel voor mobiele spelletjes te willen lanceren waarmee het de concurrentie aangaat met Google en Apple.

De nu al weken durende goednieuwsshow van Microsoft leverde ook flink wat koersdoelverhogingen van analisten op, waaronder de laatste dagen UBS, Mizuho en Evercore. Na een tijdelijk dipje begin maart, veerde Microsoft op tot inmiddels $274 en komt zelfs de hoogste koers ooit van $315,95 van maart 2022 weer langzaam in zicht. Naast Microsoft presteerden ook de halfgeleideraandelen Broadcom en KLA Corporation sterk, met winsten van 4 tot 5%.

Dividendpot loopt vol

Met nog krap een week te gaan in het eerste kwartaal loopt de dividendteller al flink op met ruim €1000 aan ontvangen dividenden, eigenlijk volledig afkomstig van de Amerikaanse aandelen. In Europa ging in 2023 tot dusverre enkel Diageo nog maar ex-dividend. Daar komt op 30 maart nog nieuwe aankoop Sika bij. De echte dividendpiek volgt natuurlijk in het tweede kwartaal wanneer traditiegetrouw het grootste deel van het dividendinkomen voor de Dividendportefeuille wordt geïncasseerd. Vooral de maand april is zeer belangrijk als nagenoeg alle Europese aandelen ex-dividend gaan.

Met momenteel 97,5% belegd is de Dividendportefeuille goed voor een gemiddeld dividendrendement van 1,89%. Het is nog steeds de bedoeling om op korte termijn het kasgeld van afgerond 2,2% (zo’n 0,3% van het totaal van 2,5% komt van dividend in het eerste kwartaal) afkomstig uit Thule en VF Corp te investeren in een nieuwe positie of bestaande aandelen die een relatief kleine weging hebben.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,37 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!