Updates

Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen

Salesforce | Sectorfavoriet van analisten maakt zijn status waar

0 0 Leestijd ongeveer

De presentatie van Salesforce bood bijna alles waar analisten op hoopten. Het aandeel blijft aanwezig op koop- en favorietenlijsten. 

Salesforce rapporteerde over het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 januari, op jaarbasis een omzettoename van 14% naar $8,4 mrd. Als gevolg van strategische investeringen liep het nettoverlies op van $28 mln naar $98 mln en bedroeg het verlies per aandeel $1,68. Verder nam de vrije kasstroom met 42% toe naar $2,57 mrd. Voor het lopende kwartaal rekent het Amerikaanse softwarebedrijf op een omzetgroei van 10% naar $8,16-8,18 mrd en een winst per aandeel van $1,60-1,61.

Salesforce verwacht dat de operationele marge aan het einde van het lopende boekjaar uitkomt op 27%, wat bijna vijf procentpunt hoger is van het huidige niveau. Verder kondigde het bedrijf aan het eigen aandeleninkoopprogramma te verhogen van $10 mrd naar $20 mrd. Het afgelopen kwartaal kocht Salesforce voor $2,3 mrd aan eigen aandelen in.

RBC Capital Markets stelt dat het concern in een periode waarin het onder druk stond van vijf grote activistische aandeelhouders beter presteerde dan verwacht. Niet alleen versloeg het de ramingen voor de omzet en de marges, ook was de outlook een positieve verrassing. Hoewel Salesforce nog voldoende werk te verzetten heeft, gelooft RBC Capital Markets erin dat het bedrijf op de goede weg is. Daarom heeft de Canadese zakenbank het koersdoel verhoogd van $165 naar $225 bij een koopadvies.

Goldman Sachs heeft voor de tweede keer in korte tijd zijn koersdoel voor Salesforce verhoogd. Na het koersdoel eerder al te hebben bijgesteld van $300 naar $310 heeft de Amerikaanse zakenbank het nu opgetrokken naar $320. Hiermee weerspiegelen de analisten de sterk verhoogde ramingen voor de winst en kasstroom van Salesforce. Goldman Sachs ziet Salesforce opschuiven naar de meest gewaardeerde technologiebedrijven en heeft het aandeel daarom op zijn favorietenlijst staan.

Bij JPMorgan staat het Amerikaanse softwarebedrijf daar ook, vanwege de beter dan verwachte margeraming. Mede daarom heeft JPMorgan het koersdoel voor Salesforce met $30 verhoogd naar $230.

Jefferies vindt dat Salesforce over de hele linie sterk presteerde en de verwachtingen overtrof. De analist benadrukt dat de concurrent van SAP een waardevolle combinatie herbergt van groei, marges en aandeleninkoop. Bovendien zijn de vooruitzichten voor het boekjaar 2023/2024 boven verwachting. Jefferies heeft het koersdoel voor Salesforce verhoogd van $230 naar $250 en het advies gehandhaafd op ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.