Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden

Actueel advies

Johnson & Johnson | Juridische domper zet aandeel onder druk

0 0 Leestijd ongeveer

Een Amerikaanse rechter heeft een streep gezet door het plan van Johnson & Johnson om een juridisch hoofdpijn-dossier te sluiten via een faillissement.

Een federale rechtbank heeft een streep gezet door de faillissementsaanvraag van Johnson & Johnson (JNJ) voor de activiteiten die babypoeder fabriceren. Omdat dit poeder mogelijk kankerverwekkende stoffen bevat, lopen er rechtszaken namens meer dan 40.000 Amerikanen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf al voor $3,5 mrd een groot aantal zaken geschikt.

Het bedrijf wilde via een faillissement en het opzij zetten van een grote som geld voor het schikken van lopende en toekomstige aanklachten de juridische onzekerheid indammen. De rechtbank van Philadelphia zette echter een streep door dit plan. De divisie heeft als onderdeel van Johnson & Johnson toegang tot een ruime stroom van liquiditeiten en kan volgens de rechter aan alle verplichtingen voldoen.

Aandeel Johnson & Johnson onder druk…

De uitspraak komt niet helemaal als een verrassing. Maar het betekent wel dat het afhandelen van alle lopende babypoederzaken meer tijd en geld gaat kosten dan werd gehoopt. De koers daalde maandag met ruim 3%.

Het aandeel Johnson & Johnson staat overigens al enkele weken onder druk. De presentatie van de jaarcijfers heeft niet de zorgen weggenomen over het groeipotentieel van de farmadivisie op middellange termijn. In het lopende jaar loopt namelijk het patent af op psoriasismiddel Stelara. In 2022 was het medicijn goed voor verkopen van bijna $10 mrd.

… maar koopwaardig

Ondanks de tegenwind op korte termijn, blijft het aandeel Johnson & Johnson koopwaardig op basis van de sterke pijplijn die de farmagroei de komende jaren stut, een waardering (verwachte k/w 15,4) die onder de bandbreedte ligt (16 tot 18) die de afgelopen jaren gebruikelijk was, een gestaag groeiend dividendrendement van 2,8% en de waarde die later dit jaar wordt vrijgespeeld via het afsplitsen van consumententak Kenvue.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!