Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden

China in 2023 | Volgens diverse analisten nog ruimte voor kansen

0 0 Leestijd ongeveer

Voor verschillende analisten staat het jaar 2023 voor China, door het loslaten van de coronamaatregelen, vooral in het teken van economisch herstel.

Met het loslaten van de coronamaatregelen in China voorziet DWS een enorme reisgolf om het nieuwe jaar in te luiden. Comgest stelt dat daardoor de piek van het aantal coronabesmettingen naar verwachting eerder wordt bereikt waardoor de economische activiteit sneller kan aantrekken. DWS denkt niet dat de Chinese regering de strenge coronaregels snel opnieuw zal invoeren.

Naarmate de situatie stabiliseert verwacht Schroders dat het uitgaande toerisme toeneemt en dat de verslechtering van de Chinese betalingsbalans zal afnemen en de renminbi zal stabiliseren. Zowel Comgest, DWS als Schroders wijst er daarbij op dat de Chinese overheid weer meer investeert in de eigen economie.

De toegenomen infrastructuuruitgaven en een versoepeling van het beleid voor vastgoedontwikkelaars kunnen de economie ondersteunen. DWS stelt dat de meest recente economische data van China een v-vormig herstel suggereert en rekent erop dat de economische groei dit jaar uitkomt op 5%, waar Schroders niet verder komt dan 3%.

Sterke inhaalvraag

De Chinese aandelenmarkten zijn volgens DWS al vooruitgelopen op de economische verbetering, maar er is er nog ruimte voor een verdere stijging. De gemiddelde koers-winstverhouding ligt op 11,4 en daarmee onder het tienjarig gemiddelde van 13. DWS is bijzonder positief over de consumentenmarkt, die volgens de analisten het best gepositioneerd is om te profiteren van de heropening.

Chinese huishoudens hebben ten tijde van de strenge coronamaatregelen aanzienlijk meer gespaard en daardoor kan er een sterke inhaalvraag van de consumptie ontstaan. Schroders ziet vooral kansen voor de dienstensector.

Comgest tipt sportkledingbedrijf Anta Sports, meubelfabrikant Suofeiya en reclamebureau Focus Media. De normalisering van de goedkeuring van gamevergunningen en de groeiende kasstroom uit het platform met korte video’s maken Tencent ook een van de kanshebbers voor Comgest, dat verder Wuxi Biologics interessant vindt.

Het biotechnologiebedrijf presteerde in 2022 minder goed, nadat twee van haar dochterondernemingen door de Amerikanen op een zwarte lijst waren gezet. Inmiddels is dit niet meer het geval en kan Wuxi Biologics profiteren van de wereldwijde groeitrend om biofarmaceutische productie en ontwikkeling uit te besteden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!