Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen

UBS | Vier favoriete Europese telecombedrijven

0 0 Leestijd ongeveer

Binnen de telecomsector geeft UBS de voorkeur aan een viertal aandelen. Van drie van de aandelen wordt het advies verhoogd van 'houden' naar 'kopen'. 

UBS is enthousiast over telecombedrijf Cellnex vanwege de recente strategische ommezwaai. Het Spaanse concern lanceerde een efficiencyprogramma van €100 mln dat vooral gericht is op het verbeteren van huurcontracten. UBS vindt het autonome groeiprofiel van Cellnex indrukwekkend, met een jaarlijkse groei (CAGR) tussen 2022-2026 van circa 8% op de omzet en 12% op de ebitda. Voor Cellnex hanteert UBS een koopadvies met een koersdoel van €45.

Deutsche Telekom is in de ogen van UBS een goedkoop defensief aandeel, met een laag winstrisico en een aantrekkelijk aandeelhoudersrendement. Dankzij zijn sterke netwerkkwaliteit en lage prijzen wint onderdeel T-Mobile USA marktaandeel in de Verenigde Staten, terwijl de fusie met Sprint jaarlijks zorgt voor $7,5 mrd aan synergievoordelen. In Duitsland is Deutsche Telekom marktleider en dankzij de toenemende markt rekent UBS op een jaarlijkse groei van de ebitda van 3%. Verder wordt verwacht dat de Duitsers een deel van de €10,7 mrd uit de verkoop van zijn belang in GD Towers zullen gebruiken om het belang in T-Mobile USA te vergroten. Voor Deutsche Telekom heeft UBS het advies verhoogd van ‘houden’ naar ‘kopen’ en het koersdoel vastgesteld op €26,40.

Tariefstructuur

Swisscom biedt volgens UBS een stabiel rendement in een onzekere macro- en geopolitieke omgeving. Verwacht wordt dat de onderliggende ebitda-groei aanhoudt, onder meer dankzij de nieuwe tariefstructuur. Daarnaast presteert het Italiaanse onderdeel Fastweb beter dan gedacht. Verder wijst UBS erop dat Swisscom zijn glasvezelnetwerk langzamer gaat uitrollen. Mede daardoor zullen de investeringen niet meer dan CHF2,3 mrd per jaar bedragen. Historisch gezien correleert Swisscom volgens UBS vrij negatief  met de rentecyclus. De stijgende Zwitserse rente zorgde daardoor voor tegenwind, maar de rentecyclus lijkt zijn piek bereikt te hebben. UBS heeft het advies voor Swisscom verhoogd van ‘houden’ naar ‘kopen’ en het koersdoel opwaarts bijgesteld van CHF490 naar CHF575.

De nieuwe strategie van Telenor spreekt UBS aan. Het Noorse telecombedrijf gaat zich focussen op Scandinavië, zijn Aziatische onderdelen verkopen en de waarde van zijn infrastructuur beter benutten. Verder beschikt Telenor over een gezonde balans en biedt het met 10% het hoogste dividendrendement binnen de sector. Het advies voor Telenor is door UBS bijgesteld van ‘houden’ naar ‘kopen’ en het koersdoel met NOK3 verhoogd naar NOK126.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.