Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Advies Menno van Hoven, 23 nov 11:29

Medtronic | Alleen dividend biedt momenteel houvast

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel van medisch technologiebedrijf Medtronic deed een stap terug na tegenvallende kwartaalcijfers en een lagere outlook. Alleen het dividend biedt momenteel houvast.

Medtronic, opgenomen in de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen, kreeg deze week opnieuw een koerstik na resultaten over het fiscale tweede kwartaal. De in Ierland gevestigde producent van onder andere pacemakers en systemen voor robotchirurgie, met ruim 95.000 werknemers actief in meer dan 150 landen wereldwijd, verlaagde de outlook voor 2023. Dat werd door beleggers beantwoord met een koersdaling van 7%.

Cijfers en resultaten van Medtronic

Medtronic ziet de aangepaste winst per aandeel voor (boekjaar) 2023 nu uitkomen op $5,25-5,30, ruim onder de eerdere prognose van $5,53 tot 5,65. Ook de omzetoutlook werd verlaagd, met voor 2023 een voorziene groei van 3,5% tot 4% tegen eerder nog 4 tot 5%.

Medtronic, dat ruim 50% van zijn omzet buiten de VS behaalt, ziet de sterke dollar en de ontregelde bevoorradingsketens die minder snel dan verwacht herstellen als boosdoeners. Het bedrijf heeft duidelijk moeite om winstgroei te realiseren en kent naast macro tegenwind (die de hele medische technologiesector raakt) ook bedrijfsspecifieke problemen, onder meer voor de diabetesdivisie.

Analisten zijn met 15 keer kopen, 14 keer houden en slechts één verkoopadvies nog altijd overwegend positief, maar verlaagden wel en masse hun koersdoelen. Het aandeel staat met nu $78 rond de laagste jaarkoers en verliest in 2022 bijna 25%. Dat volgt op een koersverlies van 12% in 2021 en een klein plusje van 3% in 2020.

Advies aandeel Medtronic blijft ‘kopen’

Al met al kan Medtronic geen potten breken op de beurs. Het enige houvast is momenteel dan ook het dividend, waar Medtronic wel altijd levert. De laatste jaren ging het dividend steevast met zo’n 8% per jaar omhoog, waarmee het aandeel perfect past in de Dividendportefeuille. Door de zwakke prestatie op de beurs is het dividendrendement van Medtronic bovendien opgelopen naar 3,5%, het hoogste niveau in jaren.

Uiteindelijk zal dat een bodem onder de beurskoers van Medtronic vormen, zeker gezien de relatief hoge uitkering afgezet tegen sectorgenoten in de Verenigde Staten. Met een k/w van nog geen 15 en blijvend sterke kasstroom blijft het advies voor het aandeel Medtronic ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!