Updates

Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Dividend Menno van Hoven, 25 okt 2022 10:40

Blik op dividend | ASML, AkzoNobel en veel uit de VS

0 0 Leestijd ongeveer

Een van de blikvangers in dit drukke cijfer- en dus ook dividendseizoen is A.O. Smith. Het Dividendportefeuilleaandeel doet er 7% bij.

ASML | De semiconductorreus betaalt voor de tweede keer het kwartaaldividend van €1,37 per aandeel met nu als ex-dividenddatum 3 november. Het dividendrendement is door de koersdaling van het aandeel opgelopen van minder dan 1% naar ongeveer 1,4%.

AkzoNobel | AkzoNobel, producent van Flexa en Sikkens, betaalt net als een jaar geleden een interim-dividend van €0,44 per aandeel. Op 24 oktober zal AkzoNobel ex-dividend noteren en het dividendrendement is 3,2%. Het aandeel Akzo daalt dit jaar bijna 35% in Amsterdam.

A.O. Smith | Dividend Aristocrat A.O. Smith verhoogt het dividend met 7% naar $0,30 per kwartaal. Dat is het 29ste opeenvolgende jaar dat de producent van warmwateroplossingen en waterbehandelingsproducten het dividend verhoogt. De gemiddelde jaarlijkse dividendgroei bedraagt over de laatste vijf jaar ruim 15%. Net als alle cyclische industrials krijgt A.O. Smith rake klappen op de beurs.

Honeywell | Ook Dividendportefeuilleaandeel en industrial Honeywell doet precies wat het moet doen met een dividendverhoging van 5%. Dat is wat aan de magere kant maar het kenmerkt ook de voorzichtigheid van veel bedrijven in onzekere economische tijden. Honeywell verhoogde inmiddels dertien keer in de laatste twaalf jaar op rij het dividend, met een gemiddelde dividendgroei van bijna 7% over de laatste vijf jaar. Honeywell heeft nu een dividendrendement van 2,5%.

Starbucks | De uitbater van de koffieketen gaat dit jaar ruim 8% meer dividend uitkeren met een nieuwe kwartaalbetaling van $0,53 per aandeel. Het dividendrendement van Starbucks is 2,5%. Starbucks keert sinds 2010 dividend uit en verhoogde het sindsdien elk jaar.

Thor Industries | De Amerikaanse producent van kampeerwagens verhoogt het dividend met 5% naar $0,45 per kwartaal. Thor, dat in 1980 door Wade Thompson en Peter Orthwein werd opgericht met de aankoop van topmerk Airstream, ging in 1986 naar de beurs en betaalt sindsdien dividend. Het dividendrendement is 2,4%.

Lockheed Martin | Defensiebedrijf Lockheed Martin stelt ook dit jaar niet teleur met een nieuwe dividendverhoging van ruim 7% tot precies $3 per kwartaal. Voor Lockheed Martin is het al het twintigste jaar op rij van dividendverhogingen. De producent van de F-35 straaljagers, beter bekend als Joint Strike Fighter, heeft nu een dividendrendement van 3%.

McDonald’s | Het bedrijf achter de hamburgerrestaurants, die tegenwoordig bijna volledig onder franchise worden uitgebaat, verhoogt het dividend met een fraaie 10% naar $1,52 per kwartaal. McDonald’s is een van de weinige restaurantaandelen die het dividend tijdens de coronapandemie niet verlaagden. Daarmee bleef de status als Dividend Aristocrat in stand. McDonald’s verhoogt het dividend inmiddels al 46 jaar op rij en betaalt nu jaarlijks bijna $4,5 mrd in totaal aan ‘hamburger dividend’. Met een koersdaling van iets meer dan 5% blijft het aandeel in 2022 uitstekend liggen. Het dividendrendement is nu 2,5%.

Brown & Brown | Een andere, nieuwe, Dividend Aristocrat die het dividend met dubbele cijfers verhoogde is verzekeraar Brown & Brown. Pas dit jaar werd het bedrijf toegevoegd aan de vermaarde index van aandelen uit de S&P500-index die het dividend al minstens 25 jaar op rij elk jaar verhogen. Met een verhoging van 12% dit jaar naar $0,115 per kwartaal stelt Brown & Brown, dat net als A.O. Smith nu 29 jaar op rij verhoogt, allerminst teleur.

Nog ex-dividend in 2022 | Dit jaar zal nog een handjevol Nederlandse aandelen ex-dividend noteren, met naast kwartaalbetalers ASML, Shell, Aperam en Unilever dus ook Akzo Nobel (24 oktober) en daarnaast kunstmestproducent OCI (26 oktober voor interim dividend €3,55 per aandeel) en vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen (op 20 december ex-dividend voor €1,50).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!