Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Dividend Menno van Hoven, 28 sep 10:39

Blik op dividend | Techreuzen uit Dividendportefeuille verhogen weer

0 0 Leestijd ongeveer

Techreuzen uit de Dividendportefeuille Microsoft en Texas Instruments verhoogden opnieuw het dividend. We bekijken een aantal bekende aandelen die recent met nieuws kwamen.

Accenture | Het Amerikaanse organisatie-adviesbureau Accenture, met een beurswaarde van ruim $160 mrd een zeer grote speler, verhoogt het dividend met bijna 16% naar $1,12 per kwartaal. Accenture biedt nu een dividendrendement van 1,7% bij een koers van $262. Jaarlijks gaat er bijna $3 mrd aan dividend naar de aandeelhouders.

Microsoft | Techreus en Dividendportefeuille-zwaargewicht Microsoft verhoogt het dividend met 10%, precies in lijn met de voorgaande jaren. Aandeelhouders ontvangen voortaan $0,68 per kwartaal van Microsoft, dat inmiddels twintig jaar op rij het dividend heeft verhoogd. Qua voorspelbaarheid is en blijft Microsoft daarmee een unieke belegging die bovendien perfect is voor de Dividendportefeuille waarmee een jaarlijkse dividendgroei van ten minste 8% wordt nagestreefd. Het dividendrendement is nu 1,1%.

Texas Instruments | Ook Texas Instruments, net als Microsoft opgenomen in de Dividendportefeuille, verhoogt het dividend. Het halfgeleiderbedrijf gaat $1,24 per kwartaal uitkeren (+8%). Ook Texas Instruments is binnen de techsector uniek met inmiddels 19 jaar op rij waarin het dividend telkens verder wordt verhoogd. Het dividendrendement van Texas Instruments is met 3% een stuk hoger dan dat van Microsoft. Het aandeel verliest dit jaar 12%.

Philip Morris | Sigarettenproducent Philip Morris International, dat buiten de Verenigde Staten actief is met onder meer het merk Marlboro, gaat 1,6% meer dividend betalen met een nieuw kwartaaldividend van $1,27 per aandeel. Het is wel de kleinste dividendverhoging in jaren voor Philip Morris, dat nu een dividendrendement heeft van 5,4%. Als ‘defensief’ aandeel staat er in 2022 een kleine koerswinst van 2% op het bord voor Philip Morris, dat jaarlijks bijna $8 mrd dividend uitkeert.

Realty Income | Nog zo’n bekende naam, die jaarlijks vier tot vijf keer het dividend met telkens kleine sprongetjes verhoogt, is vastgoedfonds Realty Income. Aandeelhouders ontvangen vanaf nu 24,8 dollarcent dividend per maand, wat een dividendrendement van 4,8% geeft. De cijfers zijn uniek, want Realty Income heeft het dividend nu precies 100 kwartalen op rij verhoogd en betaalt inmiddels al 627 maanden op rij een stabiel tot hoger dividend. Dat dividend wordt bovendien al 28 jaar op rij verhoogd, wat Realty Income een paar jaar geleden een plekje in de beroemde Dividend Aristocrats Index opleverde.

US Bancorp | Bankreus US Bancorp, dat nog altijd Warren Buffetts Berkshire Hathaway als grootste aandeelhouder kent (Buffett verkleinde het belang recent maar heeft nog altijd ruim 8% van US Bancorp), verhoogt het dividend met 4,3% naar 48 cent per kwartaal. Vorig jaar ging het dividend al met 9,5% omhoog bij US Bancorp, dat dit jaar op de beurs 18% inlevert. Bij een koers van $45 is het nieuwe jaarlijkse dividend van $1,92 per aandeel goed voor een dividendrendement van 4,2%. Op 29 september gaat het aandeel voor het eerst ex-dividend voor de hogere uitkering.

Keurig Dr Pepper | Ook Keurig Dr Pepper, bekend van de gelijknamige koffie- en frisdrankproducten en daarnaast het bedrijf achter merken als 7UP en Schweppes, gaat bijna 7% meer dividend uitkeren. Het nieuwe kwartaaldividend is $0,20 per aandeel, wat een dividendrendement geeft van 2,2%.

Amer. Tower | Ook communicatievastgoedfonds American Tower, dat zendmasten verhuurt aan telecombedrijven en de uitzend- en datasector, verhoogt het dividend: met 2,8% naar $1,47 per kwartaal. American Tower, eerder getipt in Beleggers Belangen, is met een beurswaarde van ruim $100 mrd een van de allergrootste vastgoedfondsen wereldwijd. Het dividendrendement is nu 2,5%.

Randstad als uitzondering in september
Anders dan in de Verenigde Staten, waar nagenoeg alle aandelen vier keer per jaar dividend uitkeren, is het in Nederland momenteel zeer rustig met nauwelijks aandelen die de komende weken ex-dividend noteren. Randstad is een uitzondering, met op 29 september de ex-dividenddatum voor de speciale uitkering van €2,81 per aandeel.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!