Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen

Dollar Tree 97,4% | Een opvallende, en koopwaardige, uitblinker

0 0 Leestijd ongeveer

De kooptip voor het aandeel Dollar Tree pakte bijzonder goed uit. Kort na de tip van de discountretailer vorig jaar september, gegeven rond de laagste jaarkoers, kreeg de koers een flinke zet in de rug door verschillende impulsen.

Naast een flinke koerswinst was er natuurlijk ook de valutabonus met een dollar die ijzersterk presteerde tegenover de euro. Het rendement op de tip is een jaar later 67%. Inclusief valuta is dat zelfs 97,4%.

Dollar Tree is actief met inmiddels ruim 16.000 winkels in de Verenigde Staten en Canada, waar tegen lage prijzen (voorheen $1.00, zie hierna) levensmiddelen, huishoudelijke producten en andere goederen waaronder speelgoed wordt verkocht. Naast de eigen Dollar Tree-winkels hoort ook Family Dollar, dat bekend staat als ‘the neighborhood discount store’ bij het bedrijf.

Price point

In 2022 blijft het aandeel juist goed liggen nu inflatie steeds meer mensen naar de winkels van discountretailers zoals Dollar Tree jaagt, waar voorheen bijna alle producten voor een prijs van één dollar werden verkocht. Dit jaar verhoogde Dollar Tree om de hogere kosten door te kunnen rekenen voor het eerst in de (35-jarige) geschiedenis die $1,00 ‘price point’ naar $1,25, en desondanks blijven de mensen massaal komen.

Ook de invloed van activistische belegger Mantle Ridge, die vorig jaar voor $1,8 mrd aandelen kocht, is positief. Mantle Ridge wil vooral verbetering zien bij Family Dollar, dat ondanks hogere verkoopprijzen een aanzienlijk lagere marge realiseert dan Dollar Tree.

Aandeel Dollar Tree blijft koopwaardig

De tip van vorig jaar pakte bijzonder goed uit met eind april zelfs een hoogste koers ooit van $177 voor het aandeel Dollar Tree. Sindsdien werd het aandeel meegesleurd in het negatieve beursklimaat, maar er is in 2022 nog wel altijd een kleine plus.

Met een k/w van 19 blijft Dollar Tree vooral voor de lange termijn koopwaardig. Het bedrijf kan nog veel verder groei qua aantal winkels en bij Family Dollar kan de winstgevendheid nog sterk verbeteren. Enig minpuntje is dat Dollar Tree nog steeds geen dividend uitkeert. Wel zet het bedrijf volop in op de inkoop van eigen aandelen, wat uiteindelijk de winst per aandeel ten goede komt.

Of Dollar General

Wie de tip heeft opgevolgd kan het aandeel Dollar Tree met vertrouwen aanhouden. Allicht komen er nog betere koopmomenten als de beurzen verder wegzakken voor wie de tip niet opvolgde. Voor de lange termijn is en blijft het aandeel hoe dan ook zeer interessant. Dat geldt overigens ook voor de vorig jaar eveneens getipte sectorgenoot Dollar General, dat wel dividend uitkeert en het dit jaar nog een stukje beter doet dan Dollar Tree met 4% koerswinst.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.