Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen

Morningstar | Aantrekkelijke Europese aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Alstom, AXA, BASF, Carnival en Engie zijn recent toegevoegd aan Morningstar’s lijst van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen.

Morningstar denkt dat de toegenomen beschikbaarheid van kapitaal voor investeringen in duurzame infrastructuur door onder meer overheden de groei van Alstom’s activiteiten stimuleert. Momenteel bevat het orderboek voor €81 mrd aan projecten, wat neerkomt op ongeveer vijf jaar werk. Het toegenomen omzetaandeel van servicediensten en terugkerend onderhoud, waar een hogere marge op zit, stimuleert de winstgevendheid van het Franse infrastructuurbedrijf. Bovendien is Alstom door deze terugkerende omzet minder afhankelijk van cyclische omzet.

AXA heeft voorsprong

AXA heeft volgens Morningstar met zijn aanbod niet-levensverzekeringen, zoals zorg-, schade- en aansprakelijkheidsverzekeringen, een voorsprong op de concurrentie. Verder denken de analisten dat Azië voor de Franse verzekeraar een interessante groeimarkt is, omdat steeds meer mensen daar een zorgverzekering willen en kunnen betalen.

De portfolio van BASF verschuift in de richting van speciaalchemie en activiteiten op maat. Morningstar verwacht dat dit de prijskracht van de Duitsers zal versterken en de cyclische gevoeligheid van het chemiebedrijf zal verminderen. Verder levert het zogenoemde Verbund-productieproces ondanks hogere kosten voor olie-gerelateerde grondstoffen al sterke resultaten op. Morningstar heeft er ook vertrouwen in dat BASF zijn doel zal realiseren om €2 mrd aan kosten te besparen, omdat in het verleden kostenbesparingsprogramma’s altijd goed zijn uitgevoerd.

Meer efficiency bij Carnival

Vakanties worden weer massaal geboekt, waardoor de passagiersaantallen en opbrengsten voor Carnival naar verwachting stijgen. Tijdens de coronapandemie heeft de cruisemaatschappij zijn vloot gestroomlijnd, wat nu leidt tot meer efficiency en een betere kostenstructuur. Morningstar ziet voor de komende jaren groeikansen in Azië-Pacific, waar door de toenemende economische welvaart steeds meer mensen een cruise kunnen boeken.

Engie is dankzij de vele stuwdammen voor energie uit waterkracht die Frankrijk telt, goed gepositioneerd om te profiteren van de stijgende energieprijzen in Europa. Daarnaast bereikte het Franse nutsbedrijf recent een principeakkoord met de Belgische overheid om de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 vanaf november 2025 nog eens tien jaar open te houden. Ook denkt Morningstar dat de strategische herziening die Engie in 2020 aankondigde de komende jaren zijn waarde zal bewijzen. Dit kwam recent al tot uiting door de verkoop van de belangen in Suez en Equans. Tot slot kan Engie op lange termijn zijn gasactiva omvormen naar waterstofactiva.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.