Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden

Grafiek van de Dag | Spotify-concurrent Deezer begint slecht

0 0 Leestijd ongeveer

Het aantal beursgangen is dit jaar gedecimeerd als gevolg van het slechte sentiment en vooral ook de kelderende koersen van veel (tech)aandelen. Toch zijn er nog een aantal aandelen die dit jaar naar de beurs gaan, waaronder Deezer, een concurrent van Spotify.

Het muziekstreamingplatform Spotify ging in 2018 naar de beurs in New York. Deezer volgde vandaag met een eerste notering in Parijs op €8,50, maar het veel kleinere Franse alternatief doet op de eerste handelsdag precies wat Spotify al sinds het begin van dit jaar doet: hard dalen. Het aandeel zakt al direct 15% terug tot €7,25.

Met de beursgang wordt Deezer, dat via een veelbesproken SPAC-constructie naar de beurs ging, gewaardeerd op €1 mrd. Spotify Technology is met een beurswaarde van $18,79 mrd bijna 20 keer zo groot, wat bizar is gezien de koersdaling van 60% van het aandeel in 2022.

Deezer wilde in 2015 al naar de beurs gaan, maar die plannen gingen uiteindelijk niet door. Nu is dat dus alsnog gebeurd via een SPAC-constructie, nadat i2PO (met onder meer de familie Pinault van Kering als grootaandeelhouder) Deezer in april voor $1,2 mrd kocht. Veel meer informatie is momenteel nog niet te vinden over Deezer, dat tot voor kort dus genoteerd stond als SPAC onder i2PO.

Spotify nog niet winstgevend

Over Spotify is natuurlijk veel meer bekend. Dat aandeel, dat steeds meer inzet op podcasts, zakt zoals gezegd bijna 60% in 2022. Na een hoogste koers ooit van meer dan $300 in november 2021 werd in mei een voorlopig laagste koers van $89 aangetikt. Spotify maakt nog altijd geen winst en noteert op basis van de door analisten getaxeerde winst voor volgend jaar tegen een k/w van 364.

Het aantal beursgangen is in 2022 dramatisch gedaald. In ons vierwekelijkse IPO-overzicht kijken we naar alle andere aandelen in de VS en Europa die recent naar de beurs gingen of een IPO hebben aangekondigd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.