Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Opties Hildo Laman, 22 jun 12:38

Optietip 277 | Een butterfly op een zwaar afgestraft aandeel

0 0 Leestijd ongeveer

De optietip van deze week is een butterfly op het Amerikaanse aandeel Micron. Verder updates over optietips op de AEX, Alphabet, ASMI en goud.

Micron is een maker van geheugenchips. Dat deel van de chipmarkt is jarenlang sterk cyclisch geweest. Micron schoot daardoor met enige regelmaat in de rode cijfers. Maar de bedrijven in de sector hebben maatregelen genomen, waardoor de diepe dalen de laatste jaren zijn verdwenen. Wat echter niet is verdwenen, is de waardering die past bij een sterk cyclisch bedrijf. Het aandeel wordt nu gewaardeerd op een k/w van ongeveer 7. Bovendien is er veel meer cash dan schuld, dat was in het verleden ook wel anders.

Wekelijks de optietips en updates ontvangen via WhatsApp? | Klik dan hier

Het kan natuurlijk nog jaren duren voor beleggers hun beeldvorming bijstellen, maar als de resultaten niet zo hard dalen als sommige beleggers kennelijk verwachten, kan dat ook koopjesjagers aantrekken. Volgende week donderdag (30 juni) worden de kwartaalcijfers bekendgemaakt. Ik open een butterfly voor 2023 waarmee ik inspeel op een mogelijk herwaardering van dit aandeel.

Optieconstructie aandeel Micron

Koop de MU jun23 90 call één keer voor ongeveer $2,15, verkoop op de MU jun23 110 call twee keer voor ongeveer $0,80 per stuk en koop de MU jun23 130 call één keer voor ongeveer $0,30. Per saldo kost de butterfly dus ongeveer $0,85 (2,15-0,80-0,80+0,30=0,85). Deze prijzen zijn indicaties: op het moment van schrijven zijn de Amerikaanse beurzen nog gesloten. Ik zal via WhatsApp en Twitter laten weten wat de definitieve prijzen zijn.

Micron jun23 90/110/130 call butterfly
Koop 1 x MU jun23 90 call $2,15
Verkoop 2 x MU jun23 110 call $0,80
Koop 1 x MU jun23 130 call $0,30
Contractgrootte 100
Expiratiedatum Vrijdag 16 juni 2023
Risicoschatting Laag
Maximale winst $1.915,00
Maximaal werlies $85,00

Updates

Het gewogen gemiddelde rendement staat nu op 32,1%. Rekenkundig is het gemiddelde 54,7%. Deze week was er even herstel op de beurzen, maar woensdagochtend werd de meeste winst al weer ingeleverd. Het is en blijft een vervelende markt voor de (meeste) lopende optietips, maar het is niet anders. Het heeft geen zin om boos te worden, noch om in paniek te raken. De situatie accepteren zoals die is en er het beste van maken zal waarschijnlijk voor betere resultaten zorgen dan emotionele beslissingen nemen.

AEX

De parachute die inmiddels een maand openstaat, de AEX put butterfly (optietip 272), is een van de weinige lichtpuntjes. Deze butterfly is op het moment van schrijven ongeveer €3,25 waard. Maar dat is lang niet genoeg om aan verkoop te denken. Deze positie is geopend voor het geval de beurzen hard onderuit gaan. En hoewel er al flinke verliezen zijn geleden, en bij sommige aandelen er al heel veel af is, echt schokkend is het voor de bekende indices op dit moment niet. Pas als de AEX ruim onder 600 punten zou komen te staan kan een verkoop interessant worden. Dat hang uiteraard wel af van de waarde van de butterfly tegen die tijd. Voor een butterfly is het gunstig als er zoveel mogelijk tijd is verstreken. Voorlopig is het dus nog wachten met deze positie.

Voor de 1-bij-2 callspread op de AEX die in september afloopt (optietip 267) ziet het er niet goed uit. De huidige waarde is ongeveer een dubbeltje, niet veel. Dat is ook logisch, de AEX moet bijna 30% stijgen in minder dan drie maanden tijd wil er intrinsieke waarde ontstaan. Dat is wel erg veel. Ik leg een verkooporder in voor €0,25. Dat zou beter zijn dan niets.

Alphabet (GOOGL)

De butterfly op Alphabet (optietip 270) heeft in dit beursklimaat geen potten kunnen breken. Het goede nieuws is dat het aandeel bij bewegingen richting $2000 kennelijk kopers weet te trekken. Na een snelle daling naar ongeveer $2100 op 24 mei, is het aandeel daar min of meer boven gebleven. De dalingen in juni op de beurzen hebben dit aandeel niet naar een nieuw dieptepunt voor het jaar gebracht. Dat kan uiteraard veranderen, maar het is voorlopig een hoopvol teken. Dat wil echter nog niet zeggen dat de opmars naar $3000 is begonnen. Dat is wel wat nodig is voor de butterfly. Met elke maand die voorbij gaat zonder dat het aandeel substantieel oploopt wordt de kans op een goed resultaat kleiner. Ik houd daarom rekening met een verkoop als het aandeel een behoorlijke opleving maakt. Dat zou bijvoorbeeld kunnen voor of na de tweede kwartaalresultaten, waarschijnlijk eind juli.

ASMI

De ASMI-butterfly die in december afloopt (optietip 258) staat flink in de min. Sinds de opening in januari is het aandeel verder weggezakt. Er zijn dus ongeveer vijf maanden verstreken en het aandeel staat verder weg van de ondergrens van de butterfly. Het ziet er dus niet echt goed uit. Bijna een verdubbeling in een halfjaar tijd is nodig voor een hoge waarde. De kans daarop is natuurlijk klein. Dus ik wil zoeken naar een punt om deze butterfly te verkopen. Omdat er nog redelijk veel tijd te gaan is, wil ik niet meteen verkopen. Ik hoop op een flinke opleving voor het aandeel, waardoor de butterfly nog in de buurt van €1 zou kunnen komen. Dan zou ik willen verkopen.

Goud (GLD)

De callspread op de goud-ETF GLD (optietip 268) staat in de min. De goudprijs staat min of meer op dezelfde stand als begin dit jaar. Tot nu toe maakt het edelmetaal het imago van een bescherming tegen hoge inflatie dus niet waar. Maar er zijn nog bijna zeven maanden te gaan tot expiratie van de spread, en het kan soms hard gaan in korte tijd. Als er zo’n stijging komt, zou dat een mooi moment zijn om de callspread te verkopen. Ik blijf dus nog een tijdje afwachten.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman

Tussenstanden: (in €, doorgehaald is gesloten)

221. ING call -38
237. RND calendar -100
239. MT calendar -109
240. AEX butterfly -282
244. ABN call -37
247. PHIA calendar -51
249. URW callspread -114
250. HEIA calendar -18
251. UN call -42
257. AP calendar -199
258. ASM butterfly -273
259. DSM butterfly -146
260. Bayer call 315
261. AEX butterfly -187
262. IMCD butterfly -59
263. SPY butterfly -111
264. ASL butterfly -201
265. AMG calendar 97
266. NN call -3
267. AEX 1-bij-2 spread -270
268. GLD callspread -63
269. QQQ butterfly -137
270. GOOGL butterfly -50
271. VPK calendar -33
272. AEX butterfly 96
273. AEX 1-bij-2 spread -39
274. BES callspread -60
275. RD call -34
276. PHIA call -28

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!