Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden

BlackRock | Kansen en risico’s door de komst van inflatie

0 0 Leestijd ongeveer

Door de stijgende rente ziet BlackRock vooral kansen voor banken en aan de andere kant juist problemen voor technologiebedrijven.

Gegeven de fors opgelopen inflatie zijn volgens BlackRock bedrijven interessant die innovatieve oplossingen bieden voor de huidige energiecrisis. De Amerikaanse vermogensbeheerder wijst onder meer op ondernemingen die waterstof produceren als alternatief voor fossiele brandstoffen, maar ook halfgeleiderfabrikanten en bedrijven die gebouwen isoleren en warmtepompen installeren worden als interessant aangemerkt.

Daarnaast zijn volgens de analistenbedrijven kansrijk die nieuwe manieren vinden om CO2-uitstotende materialen zoals cement te recyclen. Verder ziet BlackRock mogelijkheden voor de industriële sector, omdat een goede onderliggende infrastructuur nodig is om verduurzamingsplannen te realiseren.

In het verlengde daarvan wijst BlackRock erop dat bedrijven hun toeleveringsketen willen verkorten en daardoor kijken naar ‘onshoring’ en ‘nearshoring’, waarbij producten worden gemaakt in het land waar ze ook worden verkocht. Er wordt overduidelijk flink geïnvesteerd in nieuwe fabrieken en lokale arbeidskrachten. Door de stijgende lonen kijken bedrijven daarnaast naar robotisering en automatisering en deze sectoren bieden volgens BlackRock vooral op langere termijn kansen.

Hogere rente

Om de inflatie in te dammen bouwen centrale banken wereldwijd hun steunprogramma’s af en verhogen ze de rente. BlackRock wijst erop dat hogere rentes goed zijn voor banken, die daarmee hun netto rente-inkomsten kunnen opkrikken. Hoewel centrale banken verdere renteverhogingen hebben aangekondigd, blijven de waarderingen in de bankensector historisch laag. Het grootste risico is volgens BlackRock een recessie, omdat de financiële instellingen dan meer geld opzij moeten zetten om de verliezen op leningen op te vangen.

De hogere rente is juist slecht nieuws voor technologiebedrijven. Voor hen is het moeilijker geworden om verliezen te compenseren. Bedrijven als Uber, Robinhood en Coinbase namen recent al kostenbesparende maatregelen, wat in de ogen van BlackRock ook gevolgen heeft voor bedrijven in onder meer digitale marketing. Verder kunnen de opbrengsten voor streamingdiensten teruglopen, omdat mensen zich bewuster zijn van hun vaste lasten.

De hogere inflatie zorgt er tevens voor dat de consumentenuitgaven dalen. E-commerce groeit op dit moment langzamer dan vóór de pandemie en bedrijven als Walmart, Costco en Target hebben al aangegeven door tegenvallende verkopen met hoge voorraden opgescheept te zitten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.