Updates

Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Tip Terugblik Menno van Hoven, 20 jun 2022 15:34

Revolve Group | Dubbel geraakt in selloff

0 0 Leestijd ongeveer

De kooptip een jaar geleden voor de Amerikaanse online retailer Revolve Group kende een sterke start, maar inmiddels staat het aandeel op een groot verlies. De verkoopgolf op de beurzen kent retailers en internetbedrijven als grootste slachtoffers in 2022.

Als je online actief bent en iets doet met kleding of andere consumentcyclische activiteiten (Consumer Discretionary) dan is de kans groot dat je op minstens 50% koersverlies staat. Beleggers dumpen massaal e-commercebedrijven, zelfs als er winst wordt gemaakt en/of dividend wordt uitgekeerd.

Een jaar geleden waren veel van deze Consumer Discretionary-aandelen juist nog de grote uitblinkers, waaronder ook Revolve Group, dat getipt werd in juni 2021 nabij de hoogste koers ooit van ruim $60. Een jaar later is daar nog precies de helft van over op $30.

Het Amerikaanse Revolve Group omschrijft zichzelf als ‘the next-generation fashion retailer for Millennial and Generation Z consumers’. Centraal bij Revolve staat het leger van influencers die de producten van Revolve, dat zich met name richt op vrouwen, wereldwijd op de kaart zetten. Centraal bij de tip stonden de sterke groeicijfers en de internationale kansen die samen met een schuldvrije balans in een speculatief koopadvies resulteerden met een bovengemiddeld groot risico.

Prima kaspositie

Die laatste zin blijkt gezien de halvering van de beurskoers nu terecht, ook al draait Revolve operationeel nog altijd prima. De omzet over 2021 steeg uiteindelijk met ruim 31% (in de tip vorig jaar mikte ik op 30% omzetgroei) en ook voor het lopende boekjaar 2022 mag op bijna 30% groei gerekend worden voor Revolve, dat inmiddels over een nog grotere kaspositie beschikt en nu tegen een k/w van 24 noteert.

Toen ik het aandeel tipte was de geschatte k/w voor 2021 nog 74, wat ronduit hoog was. Gezien de groeicijfers en sterke fundamenten oogt het aandeel dankzij de koersdreun nog best aantrekkelijk. Probleem blijft echter wel de totaal onvoorspelbare beurs, met mogelijk nog veel lagere koersen voor de toch al zo geplaagde Consumer Discretionary Sector.

Aandeel Revolve Group blijft speculatieve koop

Analisten blijven overigens gewoon positief over het aandeel Revolve, met momenteel veertien koopadviezen, drie houdadviezen en geen enkel verkoopadvies. Dat is niet verrassend natuurlijk, alleen blijft de koers in deze markt wel steeds verder wegzakken. Door die onvoorspelbaarheid blijft het advies ‘speculatief kopen’, wat het aandeel net als vorig jaar nog altijd vooral geschikt maakt voor beleggers die een bovengemiddeld risico kunnen en willen nemen.

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.