Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 16 mei 10:21

Pharming | Biotechbedrijf wacht belangrijk jaar

0 0 Leestijd ongeveer

Biotechbedrijf Pharming is na positieve data in afwachting van goedkeuring voor medicijn leniolisib. Voorlopig gaan de kosten voor de baten en zijn beleggers terughoudend.

Bij een omzetstijging van 7% tot $46,6 mln heeft Pharming over het eerste kwartaal de nettowinst met liefst 59% zien dalen tot $3,5 mln. De omzet betrekt Pharming uit het al op de markt zijnde middel Ruconest, tegen acuut erfelijk angio-oedeem. De winstdaling kan worden toegeschreven aan een combinatie van gemaakte kosten van voorbereidingen op de lancering van dat andere veelbelovende medicijn leniolisib en veel lagere financiële inkomsten.

Leniolisib is een medicijn voor de behandeling van het P13K-deltasyndroom (APDS), een zeldzame primaire aandoening van het immuunsysteem. Na positieve fase II/III-data verwacht Pharming nog dit kwartaal wereldwijde registratieaanvragen te kunnen indienen bij de toezichthoudende instanties. Lancering van het middel in de veruit grootste markt de Verenigde Staten staat nog altijd gepland vanaf het eerste kwartaal 2023. Europa zou dan vanaf de tweede helft van volgend jaar volgen.

Volatiel 2022 verwacht

Hoewel de goedkeuringen voor leniolisib nog niet binnen zijn, zal Pharming wel verder blijven investeren in dit middel. Pharming benadrukt dat de bedragen aanzienlijk zullen toenemen en daarom ook een aanzienlijke invloed op de winst zullen hebben. Het geld is nodig voor de lancering en voor gericht klinisch onderzoek. Pharming denkt wel dat de inkomsten uit Ruconest afdoende zullen zijn om dit alles te financieren.

Daarnaast heeft het bedrijf nog een aantal onderzoeksprogramma’s lopen, waaronder tegen de ziekte van Pompe. De kaspositie bedroeg eind eerste kwartaal nog een solide $190,7 mln en is ten opzichte van eind 2021 ($193,0 mln) nauwelijks geslonken.

Aandeel Pharming blijft op ‘houden’

Het zou mij niet verbazen als Pharming dit jaar rode cijfers schrijft. Het bedrijf biedt zeker kansen, maar heeft overduidelijk ook nog altijd een bovengemiddeld hoog risico. Het aandeel Pharming worden aangehouden voor een beperkte positie.

Aandeel Pharming Kerngegevens

 

 

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!