Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Karel Mercx, 13 mei 15:32

Disney | Koers maakt duikvlucht, bedrijf draait prima

0 0 Leestijd ongeveer

Disney behoort tot de slechtst presterende aandelen uit de Dow Jones, maar de omzet, winst en investeringen zijn een stuk hoger dan de vorige keer dat het aandeel met de grens van $100 flirtte.

Disney zet vol in op de abonnementsvorm Disney+ en afgelopen kwartaal kwamen er 7,9 miljoen nieuwe klanten bij. Disney+ heeft inmiddels 137,7 miljoen abonnees en dat was ruim boven de gemiddelde analistenverwachting van 134,4 voor het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2022.  

Deze getallen zijn helemaal goed wanneer ze worden afgezet tegen Netflix, dat afgelopen kwartaal het aantal abonnementen voor de eerste keer in tien jaar zag dalen. De achterstand van Disney op Netflix nam af tot 83,9 miljoen klanten. 

Ceo Bob Chapek temperde tijdens de analisten-call wel de verwachtingen voor de komende twee kwartalen. Hij nam afstand van de veronderstelling dat in de tweede helft van het boekjaar 2022 er een versnelling zou gaan optreden bij het aantal Disney+-abonnementen. 

Disney-parken

De pretparken van Disney draaien geweldig, die brachten $1,8 mrd winst in het laatje. De prijskracht van deze parken is enorm. In het nieuwe Star Wars Galactic Starcruiser-hotel kost een tweepersoonsovernachting voor twee nachten $4800. Chapek waarschuwde ook hier voor te optimistische verwachtingen. De Disney-parken in Hongkong en Shanghai zijn dicht en dit kan het komende kwartaal zo’n $350 mln aan winst schelen.

Aandeel Disney blijft op ‘kopen’

Het aandeel Disney bevindt zich in een vrije val. De laatste all time high is alweer van 8 maart 2021 toen het aandeel op $203 noteerde. Door de getemperde verwachtingen voor de parken en voor Disney+ kwam de koers zelfs even onder de $100 terecht. 

Disney noteerde ruim 7 jaar geleden voor het eerst boven $100. Toentertijd was de omzet in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2015 $12,4 mrd. Afgelopen kwartaal was de omzet $19,3 mrd. De ebitda bedroeg toen $3,6 mrd en nu $4,1 mrd. 

Op korte termijn zal het aandeel Disney lijden onder het huidige beursklimaat en de problemen bij Netflix, maar de huidige waardering is een stuk aantrekkelijker dan de eerste keer dat het aandeel op $100 stond. Het advies blijft ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!