Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Karel Mercx, 20 apr 2022 13:48

Netflix | Eerste kwartaal met krimp sinds tien jaar

0 0 Leestijd ongeveer

In het afgelopen kwartaal verloor Netflix 2.000.000 abonnementen, waaronder 700.000 die zijn geblokkeerd in Rusland. Het is de eerste keer in ruim tien jaar dat de streamingdienst te maken heeft met een kwartaal met krimp.

Het bedrijf voorspelt dat volgend kwartaal nog eens 2 miljoen van de 221,6 miljoen abonnees opzeggen. De resultaten van de streamingdienst in de nabeurshandel dinsdag voor een schokgolf bij de bedrijven die groot zijn in streaming en Netflix verloor zelf in één keer 25% van zijn totale beurswaarde. De angst is dat het Netflix pijn gaat doen wanneer overal op de wereld de lockdowns zijn verdwenen.

De aandelenkoers van Netflix heeft dramatisch gepresteerd in 2022. Van de 100 grootste technologiebedrijven in de Verenigde Staten bungelt Netflix helemaal onderaan met een verlies van 57%. Het aandeel staat 63% onder de hoogste koers ooit die op 17 november 2021 op de borden kwam.

Toen en nu

Op 11 september 2019 zijn wij Netflix voor het eerst gaan volgen, met een koopadvies. Toentertijd liepen bij Netflix 152 miljoen abonnementen en was de aandelenkoers $280. Er zijn nu 70 miljoen abonnementen meer (+46%).

Ik denk dat Netflix nog steeds dominant is in de wereld van streaming. Het bedrijf rijgt nog steeds prijzen aaneen voor zijn series en films en nieuwe seizoenen van bekende series deden het in het eerste kwartaal van 2022 ook weer goed. Zo werd 627 miljoen uur gekeken naar het nieuwe seizoen van Bridgerton.

Groeimogelijkheden

Er is daarnaast ruimte voor groei, aangezien ruim 50% van de wereld niet is aangesloten op breedbandinternet en het aantal aansluitingen snel groeit. Ook op de verzadigde Amerikaanse tv-markt is nog groei mogelijk, want daar wordt maar 28% van de tv-uren via streaming gekeken.

Naar schatting van het bedrijf kijken ruim 100 miljoen mensen Netflix via gedeelde accounts. Het bedrijf heeft hier tot nu toe nooit hard tegen willen optreden, met als gedachte dat kijkers eerst goed verslaafd moeten raken aan Netflix. De kans is dan groter dat ze zelf een abonnement nemen als de regels uiteindelijk toch strenger worden.

Aandeel Netflix blijft sectorfavoriet

Het aandeel kent door deze factoren nu de beste verhouding tussen risico en rendement sinds wij het zijn gaan volgen. Het aandeel Netflix blijft dan ook op ‘kopen’ staan en blijft onze sectorfavoriet.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €11,17 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!