Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Pictet | (Chinese) Aandelen koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

Na de recente aandelenuitverkoop vindt Pictet Asset Management de vooruitzichten voor deze activaklasse bemoedigend. De analisten zijn vooral optimistisch over Chinese aandelen.

Het jaar begon somber met een tegenvallende economische groei, fors oplopende coronabesmettingen en beleggers die aandelen en obligaties massaal van de hand deden. Pictet Asset Management denkt dat de wereldeconomie en de aandelenmarkten op korte termijn het ergste hebben doorstaan. Zij verwachten dat de wereldwijde aandelen tegen het einde van het jaar een totaalrendement van 15% kunnen opbrengen, grotendeels dankzij een stijging van de bedrijfswinsten van 13% en een gestage dividendstroom.

Inspelend op de aantrekkelijke waarderingen heeft Pictet ervoor gekozen om aandelen op te waarderen naar ‘overwogen’. Daarbij zien zij vooral kansen voor Chinese aandelen en is de aanbeveling daarvoor verhoogd van ‘neutraal’ naar ‘positief’. Reden hiervoor is dat toonaangevende economische indicatoren de Chinese kredietimpuls verbeteren, wat doorgaans een voorbode is van economische groei. Verder heeft de People’s Bank of China haar monetaire beleidskoers drastisch verschoven naar een versoepeling en ondersteunt ze de economie met onder meer verlagingen van de reserveverplichting en verlagingen van zowel de officiële als de referentierente voor leningen. Bovendien lijken de regelgevende beperkingen die Peking vorig jaar aan de sterkste bedrijven oplegde, wat ertoe leidde dat de Chinese aandelenmarkt miljarden dollars aan waarde verloor, voorlopig weggenomen.

Dit zou volgens Pictet Chinese aandelen in staat moeten stellen de waarderingskloof met hun tegenhangers in de komende maanden te verkleinen. Daarnaast kunnen Chinese aandelen een effectieve hedge zijn als de crisis tussen Rusland en Oekraïne escaleert. De positievere visie op de Chinese economie betekent ook dat Pictet ‘overwogen’ is over grondstoffenaandelen. De sector is goedkoop en een zwakke dollar zou ook een zegen moeten zijn voor grondstoffenaandelen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.