Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 21 feb 17:00

Brunel | Sterk jaareinde

0 0 Leestijd ongeveer

Detacheerder Brunel heeft een sterk vierde kwartaal gedraaid. Het jaarresultaat is daardoor hoger uitgekomen dan verwacht. Beleggers zetten het aandeel ruim 7% hoger.

De strategie gericht op zowel specialisatie als diversificatie werpt vruchten af bij Brunel. In het slotkwartaal steeg de omzet met 17% tot €254,4 mln. Alle regio’s hebben hieraan bijgedragen. Met deze eindspurt heeft het de omzetkrimp uit de eerste jaarhelft volledig goedgemaakt. De jaaromzet kwam uiteindelijk precies 1% hoger uit op €899,7 mln.

Jaarcijfers
In € mln                   2021               2020
Omzet                          899,7                892,6
Ebit                                 47,7                  28,8
Wpa                                0,61                   0,31

De brutomarge bereikte in het slotkwartaal een hoog niveau van 24,2%. De ebit steeg mede hierdoor met 60% tot €15,7 mln, goed voor een marge van 6,4%. Over geheel 2021 kwam de ebit uit op €47,7 mln (+65%), goed voor een marge van 5,3% (2020: 3,2%). Het ebit is zelfs nog boven de eigen afgegeven range van €43-€46 mln uitgekomen.

Goed dividend

Onderaan de streep wist Brunel de netto jaarwinst met maar liefst 88% op te voeren tot €33,0 mln, gelijk aan €0,61 per aandeel. Dat is nog wat hoger dan de €0,55 die ik had ingeschat. Het concern werd hierbij wel geholpen door een flink lagere belastingdruk. Brunel stelt voor een dividend uit te keren van €0,45 per aandeel (2020: €0,31), waarmee het 74% van de nettowinst uitkeert.

Het dividend ligt wel een stuiver lager dan mijn raming, maar is niettemin aantrekkelijk. Brunel kan dit prima doen, want het eindigde het jaar met een sterke kaspositie van €112 miljoen. Een jaar terug was dit overigens nog hoger, €155 miljoen, maar Brunel heeft vorig jaar de snel groeiende recruitmentspecialist Taylor Hopkinson overgenomen, actief in schone energiebronnen. Kijken we naar de vrij beschikbare kas, dan bedraagt deze €93,8 mln, gelijk aan €1,86 per aandeel, oftewel bijna 15% van de huidige marktkapitalisatie.

Brunel verhoogt de winsttaxatie

Brunel kijkt optimistisch naar de toekomst. Naar verwachting zal de stijgende omzettrend zich dit jaar verder voortzetten. Voor het eerste kwartaal 2022 rekent het inclusief Taylor Hopkinson op een licht hogere omzet dan in Q4 2021. De brutomarge zal door seizoenseffecten wat lager liggen en dat zal ook voor de ebit-marge gelden omdat het bedrijf zal investeren in verdere groei. Ik verhoog de winsttaxatie voor dit jaar van €0,65 naar €0,70, maar blijf bij de huidige k/w van 18 bij een houdadvies voor het aandeel Brunel. Randstad blijft sectorfavoriet.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!