Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Analisten Jonathan van der Mark, 13 feb 2022 09:00

UBS | Koersdoel Alphabet omhoog

0 0 Leestijd ongeveer

Alphabet heeft een prima kwartaal achter de rug, maar de analisten van UBS zien ook wat minpuntjes.  Door de waarde van de verschillende onderdelen op te tellen komt de bank ook  met een nieuw koersdoel.

Naast de positieve resultaten over het vierde kwartaal, meldde het bestuur van Alphabet dat het akkoord gaat met een 20:1 aandelensplitsing. Een toegankelijkere prijs per aandeel zal meer particuliere beleggers aantrekken, en dit kan weer helpen bij een toetreding tot de Dow Jones Index, meent UBS.

UBS zag een aantal positieve en negatieve punten terugkomen in de kwartaalcijfers. Zo zag Alphabet opnieuw de omzet sterk groeien, mede door de inkomsten van advertenties bij Google Services, waar onder meer de zoekmachines Chrome en Drive onder vallen. Bij Google Search steeg de omzet 36% ten opzichte van een jaar eerder, waar UBS eerder op 31% had gerekend. Google Network groeide 26% van jaar op jaar, terwijl de consensus op 19% lag.

Opwaarts potentieel bij Google Clouds

Bij Google Clouds zag de bank een substantiële groei van orders. Zo wist Clouds met 70% te groeien, waarbij het een omzetgroei van $51 mrd ten opzichte van een jaar eerder wist te genereren, een stijging van 47% jaar-op-jaar. De analisten zien bij dit onderdeel het grootste opwaartse potentieel, aangezien het van de marges kan profiteren terwijl het met de cloud services ook verder kan opschalen onder de bestaande klanten. Ook kocht Alphabet voor $13,5 mrd aan eigen aandelen in, $3,5 mrd meer dan waar de bank op gerekend had.

Deze positieve cijfers waren volgens UBS voldoende om de minder presterende takken, waaronder YouTube, en het verlies van Google Segments te compenseren. Zo groeide YouTube met 25% minder hard dan verwacht, er was gerekend op 29%. Ook vielen de arbeidskosten het laatste kwartaal hoger uit, mede door 6500 nieuwe werknemers, en groeiden de operationele kosten met $4 mrd, hoofdzakelijk vanwege de uitkering van bonussen en andere eenmalige uitgaven.

Optelsom

UBS komt tot een nieuw koersdoel door de waarde van de verschillende componenten van Alphabet op te tellen. De bank heeft voor Google Services een koers-winstverhouding staan van 24 voor het jaar 2023. Gezien de groei van Google Clouds verwacht UBS dat Clouds in 2023 12,5 x de omzet waard zal zijn, tegen nu 10 x de omzet.

Ook de belangen van Alphabet in het zelfrijdende-autoproject Waymo en de medische-onderzoeksorganisatie Verily worden meegewogen. Voor Waymo wordt het belang van 70% in de meest recente waardering van $30 mrd meegenomen, en voor Verily het belang van 80% tegen een waarde van $10 mrd.

Dit komt neer op een totale waarde van $29 mrd, oftewel $44 per aandeel. UBS verhoogt hierom het koersdoel van het aandeel Alphabet iets, van $3800 naar $3900.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.