Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden

Actueel advies

Advieswijziging Accell | Een beursexit lijkt in de maak

0 0 Leestijd ongeveer

Een consortium rond investeringsmaatschappij KKR heeft een bod gedaan om fietsfabrikant Accell van de beurs te halen. Dat heeft uiteraard gevolgen voor ons advies.

Op maandag werd bekend dat een consortium dat bestaat uit investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & CO (KKR) en Teslin Participaties een bod doet op alle uitstaande aandelen van fietsenfabrikant Accell. Het bod van €58 per aandeel vertegenwoordigt een premie van 26% ten opzichte van de slotkoers op vrijdag 21 januari en een premie van 21% wanneer we het bod afzetten tegen de hoogste slotkoers in de geschiedenis van het bedrijf.

In een toelichting laten de betrokken partijen weten dat de bieding unaniem wordt ondersteund en aanbevolen door het bestuur van Accell. Waar het Pon Holdings in 2017 nog niet lukte om Accell van de beurs te halen, lijkt dit consortium daar nu wel in te slagen. In een interview liet ceo Ton Anbeek weten het bod strategisch zeer aantrekkelijk te vinden voor Accell.

Het stelt de fietsenfabrikant volgens hem in staat de focus en de balans tussen de korte en lange termijn nog meer naar de lange termijn te verleggen via groei en groeiversnelling. De beursexit kan Accell daarbij helpen, aldus de topman. Volgens Anbeek onderschrijft het consortium de strategie van Accell volledig en zullen er geen banen verloren gaan. Dankzij KKR kan er wel meer worden geïnvesteerd in innovatie, de sterke merken, e-commerce en in de productieketen.

Aandeel Accell naar ‘houden’

Beleggers die eind 2021 ons koopadvies volgden, behalen nu in korte tijd een mooi rendement. De reden van het koopadvies destijds was dat ik van mening ben dat Accell bijzonder goed is gepositioneerd om te profiteren van de sterke vraag naar elektrische fietsen en de flinke investeringen die plaats vinden in fietsinfrastructuur. Ook fiscale stimulering voor fietsen zorgt voor de nodige rugwind.

Het nieuws geeft ons aanleiding het advies voor het aandeel Accell te verlagen van ‘kopen’ naar ‘houden’. Een verkoopadvies is nog niet aan de orde. In een tijd waarin private equity continu op zoek is naar mooie bedrijven om over te nemen, is een andere bieder niet uit te sluiten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!