Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Tips Karel Mercx, 3 jan 00:01

Redactietips Karel Mercx | Negatief en dus defensief

0 0 Leestijd ongeveer

Sinds 2015 beheer ik mijn beleggingstips als een portefeuille. Het totaalrendement daarvan bedraagt sindsdien +248%, terwijl de MSCI World op +132% staat.

Mijn beste tip over 2021 was de Bitcoin ETN. Deze leverde in het eerste kwartaal 119,1% op, waarna ik de positie sloot. In het begin van 2021 was ik zeer enthousiast over de financiële markten, waardoor ik in een portefeuille met slechts een paar posities een cryptobelegging durfde op te nemen. Nu ben ik negatiever dan ooit. Ik vind het dan ook van groot belang om geen onnodige risico’s te lopen. 

Unilever (31 december: €47,66)

Afgelopen jaar verhoogde Unilever voor de 25ste keer op rij het dividend, waardoor het aandeel Unilever officieel een dividendaristocraat is geworden.  In de afgelopen twee jaar is de verhouding tussen de vrije kasstroom en de beurswaarde gestegen van 3,5 naar 6%. Dit laat zien dat Unilever goedkoop is.

iShares USD Treasury Bond 20+ Yr UCITS ETF (31 december: $5,41) 

Langlopende staatsobligaties van de Amerikaanse overheid presteren goed wanneer zich donkere wolken boven de financiële markten samenpakken. Ik denk dat de bullmarkt in obligaties nog één fase te gaan heeft. Bij de volgende financiële crisis drukt de FED waarschijnlijk zoveel geld bij en zal de Amerikaanse overheid dermate veel schulden maken dat staatsobligaties van de Verenigde Staten dan geen veilige haven meer zullen zijn.

VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF (31 december: €29,69)

De belangrijkste reden voor deze positie in goudmijnaandelen is dat de verhouding tussen goud en goudmijnaandelen ruim onder het historisch gemiddelde ligt. De huidige 0,14 is extreem laag: het gemiddelde van de afgelopen 26 jaar is 0,31. Dit betekent dat zelfs als de goudprijs niet stijgt, de goudmijnen nog een rit van 121% (!) te gaan hebben om normaal gewaardeerd te zijn.

Wheaton Precious Metals (31 december: $42,93) 

Wheaton blijft een van mijn favoriete aandelen in de edelmetalensector. Het bedrijf koopt voor een vaste prijs zilver en goud in van mijnbouwbedrijven die deze edelmetalen als restproduct naar boven halen en verkoopt dat voor een variabele prijs weer door. Hierdoor profiteert Wheaton maximaal van een stijging van de goud- en zilverprijzen. 

First Majestic Silver (31 december: $11,30)

Goud is met meer dan 100% gestegen sinds de piek van 1980, terwijl zilver 50% lager staat over deze periode. Ondanks de stijging is goud nog altijd niet duur, wat betekent dat zilver nu uitgesproken goedkoop is. De inhaalslag van zilver kan niet uitblijven en daarvan wil ik profiteren via een positie in First Majestic Silver.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!