Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Advies Michiel Pekelharing, 1 dec 2021 12:03

Fidelity National Information Services komt groeipijnen te boven

0 0 Leestijd ongeveer

Op de beurs staat Fidelity National Information Services (FIS) sterk onder druk omdat beleggers zich zorgen maken over de concurrentiepositie. De tegenvallende omzetgroei heeft echter een tijdelijk karakter.

Fidelity National Information Services (FIS) verwerkt dit jaar naar schatting meer dan 75 miljard betaaltransacties met een totale waarde van grofweg $9 bln. De afgelopen maanden zien beleggers steeds meer de nadelen in plaats van de voordelen van die enorme omvang. Alleen al door de enorme schaalgrootte is het onmogelijk om zo snel te groeien als kleinere fintech-spelers. Die lijken bovendien snel marktaandeel af te pakken van de onderneming.

In het derde kwartaal steeg de omzet met 10% naar $3,5 mrd. Dat groeitempo steekt heel mager af tegen de soms meer dan 50% die nichespelers op de markt voor BNPL (nu kopen, later afrekenen) halen. Het groeiverschil wordt voor een groot deel verklaard doordat de divisie Banking Solutions goed is voor de helft van de concernomzet. De inkomsten uit het afhandelen van betalingen voor banken groeien iets langzamer dan het totale digitale betalingsverkeer. In het afgelopen kwartaal nam de omzet in dit segment met 8% toe naar $1,6 mrd.

 

Groeiparel verliest tijdelijk zijn glans

De divisie Merchant Solutions, die betalingen afhandelt voor het bedrijfsleven, zou de sterkste groeimotor moeten zijn. De omzetgroei van 14% naar $1,2 mrd viel echter iets lager uit dan beleggers hoopten. Een van de zaken die de groei afremden, was een eenmalige verschuiving van de belastingaangiftedatum in 2020 als gevolg van de pandemie. Zonder dit effect zou de vergelijkbare omzetgroei zijn uitgekomen op 18%. Daar komt bij dat FIS in het e-commerce-segment – goed voor ruim een kwart van Merchant Solutions – sterk afhankelijk is van de reisindustrie. In het afgelopen kwartaal zou de omzetgroei in dit segment zonder de bijdrage van de door coronamaatregelen ontregelde reisindustrie zijn uitgekomen op 34% in plaats van de huidige 22%.

Conclusie

De afhankelijkheid van de reisindustrie verklaart waarom de koersdruk aanhoudt door de berichtgeving rondom nieuwe coronavariant omikron. Het meest waarschijnlijke scenario is dat de groei van Merchant Solutions weer aantrekt als het reisverkeer weer op gang komt. De aanstaande verkoop van Capital Market Solutions – de derde divisie van FIS – zorgt ervoor dat die groei dan meer aandacht kan krijgen. Die groei vormt samen met een aantrekkelijke waardering (k/w van 15,8) en het groeiende dividendrendement een stevige basis onder het koopadvies.

FIS is geen Adyen
Hoewel er in de divisie merchant solutions overlap is met de activiteiten van Adyen, is FIS een heel ander soort belegging dan de Nederlandse fintech. Adyen groeit razendsnel omdat het contracten afsluit met grote multinationals voor het afhandelen van betalingen via allerlei verschillende platformen. FIS richt zich in dit segment ook op mkb-bedrijven. Bovendien is de onderneming sterk afhankelijk van de langzaam maar gestaag groeiende divisie die zich richt op de banksector. Daarmee is het in zekere zin een waardeaandeel in de fintech-wereld. Dit deel is de laatste tijd uit de gratie bij beleggers, ondanks dat FIS de dividendgroei de komende jaren wil opschroeven van 10 naar 20%. Voor meer op inkomsten gerichte beleggers bieden die dividendambitie en de hoge free cashflow een aantrekkelijk instapmoment.
FIS in cijfers  2021 (schatting) 2020
Omzet $13,9 mrd $12,6 mrd
Winst per aandeel $6,60 $5,46
Dividend $1,68 $1,40

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!