Updates

Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

TotalEnergies

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

TotalEnergies

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen

Spannend feestdagenseizoen voor speelgoedreus

0 0 Leestijd ongeveer

De aanloop naar het feestdagenseizoen is seizoensmatig een goede periode voor deze speelgoedfabrikant. Op de beurs is daar de laatste weken echter weinig van te merken. Door tijdelijke tegenwind ontstaat een aantrekkelijk instapmoment.

Speelgoedfabrikant Hasbro maakt een woelige periode door. Als gevolg van toeleveringsproblemen kan de onderneming namelijk winkels mogelijk iets minder goed bevoorraden dan in voorgaande jaren omdat een deel van het speelgoed afkomstig is uit China. Daar kampen productiebedrijven met een chiptekort, terwijl logistieke ondernemingen moeite hebben met het vinden van voldoende containers en vrachtwagenchauffeurs.

Een andere grote tegenslag is het onverwachte overlijden van topman Brian Goldner, twee weken geleden. Goldner was de architect van de huidige strategie, die erop gericht is om de eigen merken verder uit te bouwen. Aanvankelijk liftte de onderneming juist vaak mee op de populariteit van films en series van andere partijen. Een goed voorbeeld is het Star Wars-speelgoed dat het bedrijf samen met Walt Disney ontwikkelt.

Het voordeel van deze strategie is dat Hasbro minder afhankelijk wordt van licentieonderhandelingen met andere partijen. De operationele winstmarge op eigen merken als Transformers, My Little Pony, G.I. Joe en Dungeons & Dragons ligt met 20% bijna dubbel zo hoog als bij licentie-speelgoed. Het bedrijf gaat de komende jaren onder meer via nieuwe films deze merken nog meer in de schijnwerpers zetten.

Groeiende omzet, stijgende operationele marge

Voorlopig hebben beleggers vooral oog voor bevoorrading van winkels en de concurrentiestrijd met onder meer Mattel en Lego. Dankzij sterke groei in het online segment in combinatie met prijsverhogingen, kan Hasbro de omzet echter ook in het laatste kwartaal van 2021 opschroeven. De komende jaren ligt die omzetgroei naar verwachting op 5 tot 8%. De winst kan met dubbele cijfers stijgen door de focus op eigen merken.

Hasbro een mooi dividendaandeel

Die goede vooruitzichten voor de langere termijn worden na een koersdaling van ruim 10% sinds eind augustus onvoldoende weerspiegeld in de beurswaarde. Hasbro wordt verhandeld voor 18,6 maal de verwachte winst. Dat is vergelijkbaar met concurrent Mattel, die door een grote afhankelijkheid van de verkoop van fysiek speelgoed kwetsbaarder is voor toeleveringsproblemen. Het gestaag groeiende dividend van net iets meer dan 3% maakt Hasbro tot een koopwaardig aandeel.Aandeel HAsbro kerngegevens

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €11,17 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!