Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Opties Hildo Laman, 20 okt 12:32

Optietip 245 | Recordprijs koper goed voor mijnbouwer

0 0 Leestijd ongeveer

De optietip van deze week is een callconstructie op een Amerikaanse uitbater van kopermijnen. Verder updates  over tips op Apple, Philips, Randstad en Shell.

De koperprijs staat rond recordniveau. Dat is natuurlijk goed nieuws voor producenten van koper, en daarmee voor de aandelen van dit soort bedrijven. Met de optietip van deze week wil ik inspelen op de mogelijkheid dat de koperprijs nog een tijdlang hoog blijft, of zelfs verder stijgt. Dat zou goed nieuws zijn voor een bedrijf als Southern Copper. Dit Amerikaanse bedrijf exploiteert kopermijnen in Zuid-Amerika. Het aandeel is vorig jaar flink opgelopen, maar staat nu op iets meer dan $66 en dat is niet heel veel meer dan begin dit jaar.

Optieconstructie Souther Copper

Ik heb gekozen voor een callspread: koop de SCCO jun22 75 call voor ongeveer $3,60 en verkoop de SCCO jun22 85 call voor ongeveer $1,75. Per saldo kost de spread op deze prijzen dus $1,85 (3,60-1,75=1,85). Met de contractgrootte van 100 geeft dat een totale inleg van $185. Op het moment van schrijven (woensdagochtend) is de Amerikaanse beurs nog gesloten. De genoemde prijzen zijn dus een indicatie.

Ik zal via Twitter en Whatsapp laten weten wat de definitieve prijs voor deze spread is geworden. De maximale waarde van de spread is $10 (85-75=10). Daarvoor zal het aandeel in juni boven $85 moeten staan, wat een stijging van bijna 30% betekent. Dat is veel, maar het kan erg hard gaan met grondstofaandelen. Dus onmogelijk is het zeker niet.

Southern copper jun22 75/85 callspread
Koop SCCO jun22 75 call $3,60
Verkoop SCCO jun22 85 call $1,75
Contractgrootte 100
Expiratiedatum vrijdag 17 juni 2021
Risicoschatting laag
Maximale Winst $815,00
Maximaal Verlies $185,00

Updates

Het gewogen gemiddelde rendement is nu 49,6%. Rekenkundig is het gemiddelde 68,9%. Sinds afgelopen zomer gebruik ik software voor het versturen van de apps over de optietips. Hiervoor is synchronisatie tussen de software en de telefoon nodig. Deze synchronisatie is echter (zonder waarschuwing) verbroken. Sinds die ontkoppeling zijn berichten die ik heb ‘verstuurd’ niet aangekomen bij de ontvangers. Mijn excuses hiervoor. Vanaf nu staat mijn eigen nummer in de verzendlijst om te kunnen controleren of berichten ook daadwerkelijk aankomen.

Apple

De Apple call calendar (optietip 234) staat op een verlies. De verkochte call is weliswaar met winst gesloten, maar omdat het aandeel nauwelijks hoger staat dan bij de opening van deze positie, is de gekochte januari-call wel minder waard geworden. Volgende week donderdagavond publiceert Apple de kwartaalresultaten. Het is te hopen dat het aandeel de stijgende lijn van de laatste dagen in de aanloop naar die cijfers doorzet. Een positieve reactie op de vrijdag na de cijfers zou ook welkom zijn. Er zijn nog drie maanden te gaan, en er is nog een stijging van ruim 14% nodig om de januari call intrinsieke waarde te geven. Dat is veel, maar onmogelijk is het niet. Mocht het aandeel de komende weken een sprintje trekken waardoor de call aan waarde wint, dan zou dat mogelijk een verkoopmoment opleveren. Als de call $4 of $5 waard zou worden, wordt het wel aantrekkelijk om aan verkoop te denken. Dat zou geen enorm succes betekenen, maar kleine winsten zijn ook welkom.

Philips

De call calendar op Philips (optietip 232) is op weg waardeloos af te lopen. Ik wil daarom kijken of ik nog iets kan krijgen voor de resterende december-call. De waarde is nu iets meer dan een stuiver. Ik probeer deze call de komende weken te verkopen voor €0,09.

Randstad

De Randstad calendar (optietip 237) staat op een klein verlies. Het aandeel staat sinds de opening ietsje lager. Heel erg is dat op dit moment niet. De verkochte call loopt in december af, en een stand van het aandeel van minder dan €70 betekent dat deze call waardeloos afloopt. Maar voor de gekochte juni-call zou een hogere koers wel goed zijn. Het is dus te hopen dat de komende paar maanden de koers met een procent of 5 à 10 oploopt. Dan loopt de december-call alsnog waardeloos af, maar zal de juni-call er beter voor staan. Morgen (donderdag) presenteert Randstad de kwartaalcijfers. Wie weet levert dat een positieve reactie op.

Shell

Het aandeel Shell blijft de opgaande lijn vasthouden. De callspread (optietip 215) heeft inmiddels intrinsieke waarde. De callspread is op het moment van schrijven net iets minder dan €1,50 waard. Op dit niveau verkopen, met nog zo’n twee maanden te gaan tot de expiratie, vind ik te vroeg. Als de stijgende lijn doorzet, kan de waarde makkelijk het dubbele worden. Ik blijf dus nog afwachten. Volgende week donderdag zijn de kwartaalcijfers.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman

Tussenstanden: (in €, doorgehaald is gesloten)

208. BOS call -77
209. SLV callspread -114
210. MT calendar 412
211. TKW callspread -175
212. BES callspread 350
213. IWM butterfly -55
214. BAY call -202
215. RD callspread 80
216. BAS call -155
217. DAX butterfly -234
218. MU callspread -252
219. AKZA call -44
220. HEI callspread -98
221. ING call 44
222. SPY butterfly -73
223. AP calendar 54
224. AAI callspread 8
225. AEX butterfly 59
226. GOLD callspread -65
227. INTC callspread -58
228. AMG callspread -46
229. OCI call 82
230. VPK call -59
231. VOW3 callspread -250
232. PHIA Calendar -43
233. AEX calspread 562
234. AAPL call calendar -208
235. SPY callspread 5
236. NN call 60
237. RND calendar -12
238. SBM call 1
239. MT calendar -20
240. AEX butterfly 107
241. IWM callspread -100
242. GOOG callspread 60
243. BES butterfly 31
244. ABN call 9

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!