Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Tips Jeff Thijssen, 1 okt 2021 17:30

Redactietips Jeff | Alleen China valt wat tegen

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers die dit jaar dicht bij huis bleven werden daarvoor vooralsnog beloond. Het rendement op de AEX-index bedraagt over een periode van negen maanden 25,6% en dat is aanzienlijk beter dan de MSCI World (+14,3%) en de S&P500 (+17,3%).

Steunpilaar voor deze duidelijke outperformance is natuurlijk ASML (+62,5%). Toch zal niet iedere belegger meegenieten van het feestje op de Amsterdamse beurs. Met name beleggers die een flinke blootstelling hadden in Just Eat Takeaway (-31,7%) en Prosus (-21,9%) moesten op de blaren zitten.

Met een gemiddeld rendement van 20,4% voor mijn redactietips kijk ik positief terug op de eerste drie kwartalen van 2021. Flow Traders (+35,8%) presteerde bovengemiddeld. Accsys (+19,4%) deed waar ik op rekende en het rendement op de Chinese A-aandelen (+6,1%) is wat teleurstellend maar wel te begrijpen vanwege het negatieve sentiment op de Chinese beurzen.

Nu de Amerikaanse centrale bank heeft aangegeven te willen stoppen met het maandelijks opkopen van obligaties, verwacht ik wat meer volatiliteit. Daarnaast ga ik ervan uit dat de belangrijkste aandelenindices in de VS en Nederland eerder zijwaarts gaan bewegen dan dat de koersstijgingen van dit jaar verder door zullen zetten. Desalniettemin blijf ik positief over de beleggingskansen van mijn drie persoonlijke redactietips.

Flow Traders (30 september: €33,32) | De VIX-index, die de impliciete volatiliteit (verwachte beweging) weergeeft van de S&P500 klom in de maand september van 16 naar 23 punten en dat betekent dat de onzekerheid op de beurs weer behoorlijk is opgelopen. Het historisch gemiddelde ligt namelijk op 18. Voor beleggers in aandelen is dit relatief slecht nieuws, want een hogere VIX gaat over het algemeen gepaard met lagere beurskoersen.

Een uitzondering hierop is Flow Traders. Dit handelshuis profiteert namelijk van onrust en volatiliteit in de markten waarin het actief is en biedt daardoor een goede bescherming tegen mindere tijden op de beurs.

Accsys (30 september: €1,94) | De producent van duurzaam hout heeft nog altijd een luxeprobleem: de vraag naar haar producten is groter dan het aanbod. Accsys zet daardoor fors in op het uitbreiden van de productiecapaciteit. Uiteindelijk zal dit moeten zorgen voor een flinke omzetgroei en winstgroei. De positieve vooruitzichten en het duurzaamheidslabel maken dit aandeel interessant om voor de lange termijn op de plank te leggen. Mocht de beurskoers in de komende zes maanden wat onder druk komen te staan, dan koop ik zeker wat extra aandelen bij.

CSI 300 CHINA SWAP ETF (30 september: €15,91) | De X-trackers CSI 300 China Swap ETF (ISIN: LU0779800910), die bestaat uit Chinese A-aandelen blijft dit jaar achter vergeleken met de S&P500 en de AEX-index en daar zijn verschillende redenen voor. De Chinese overheid voerde de druk op bij verschillende technologiebedrijven en ook het nieuws over Evergrande dat mogelijk zal omvallen drukte het sentiment.

Over de beleggingskansen in Chinese A-aandelen blijf ik desalniettemin positief. Met name de lage weging van China in de MSCI AC World van slechts 4,05% biedt gunstige rendementskansen. China zal naar mijn inschatting de komende tien jaar een zwaardere weging krijgen wat institutionele partijen verplicht om meer Chinese A-aandelen aan te schaffen.

De auteur heeft een positie in beide aandelen en de ETF.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!