Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen

Redactietips | De volatiliteit slaat toe

0 0 Leestijd ongeveer

De volatiliteit heeft toegeslagen bij de beleggingstips van onze redactie. Drie maanden terug was er maar één met een rendement van meer dan 100%, nu drie. Maar ook het aantal negatief renderende tips steeg: van tien naar zeventien.

Na in het eerste halfjaar meer dan uitstekend gepresteerd te hebben, beleefden onze persoonlijke redactietips een onrustiger derde kwartaal. Het aantal tips met een negatief rendement nam in drie maanden tijd toe van tien naar zeventien. Daarentegen noteren nu drie tips een rendement van meer dan 100% tegenover maar een aandeel dat over de kop was gegaan per 30 juni.

De beste en  de slechtste

Menno van Hoven tekende zowel voor twee van de drie best renderende tips (Sprout en Cellink) als voor de slechtst renderende koopaanbeveling (Simulations Plus). Niet ten onrechte had Van Hoven zijn volgers begin dit jaar al gewezen op het speculatieve karakter van zijn tiplijst die vooralsnog dus positief uitpakt. De top drie van beste tips wordt gecompleteerd door de Bitcoin ETN die Karel Mercx begin dit jaar had getipt, maar waarvan hij na het eerste kwartaal afscheid heeft genomen.

Opvallend is dat plaatsen drie tot en met acht in het klassement worden ingenomen door aandelen met een notering in Amsterdam: Neways, ING, Aperam, Brunel, ASMI en Flow Traders. En ook CM.com en Accsys staan in het linker rijtje, waarbij aangetekend dat het rendement van de laatste in drie maanden tijd is teruggelopen van +34,2% tot +19,4%. Een ander opvallende daler bij de beste tips van drie maanden geleden was Suess Microtec, waarvan het rendement terugliep van +48,1% naar +17,2%.

De updates van de redacteuren op rij

Van de tien tips die over het eerste halfjaar negatief rendeerden, zette afgelopen drie maanden alleen Rheinmetall dit om in een (kleine) plus. De opvallendste van de acht tips die in het derde kwartaal van positief naar negatief gingen, waren Magnite van (+29,9% naar -9,9%), First Majestic (van +20,1% naar -11,1%) en Smart Eye (van +18,1% naar -15,2%). Ondanks alle koersschommelingen handhaven onze redacteuren overigens al hun tips.

Op naar 2022

Alle genoemde rendementen zijn inclusief rendement en omgerekend naar euro’s. In de eerste editie van 2022 laten we de slotrendementen zien van onze tips voor dit jaar en publiceren we onze nieuwe persoonlijke tips.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!