Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Opinie Jeroen Boogaard, 14 sep 2021 10:36

Beurzen vandaag | DSM, ArcelorMittal, AMG

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen zijn vanmorgen met kleine verliezen geopend. DSM gaat zijn materialendivisie waarschijnlijk verkopen en krijgt daarmee de handen van beleggers op elkaar.

De AEX-index is vanmorgen vrijwel vlak van start gegaan op 791,07 punten (-0,05%). Onder de hoofdfondsen op het Beursplein is het aandeel DSM (+3,5%) de blikvanger. De onderneming kondigde aan de strategische opties voor zijn materialendivisie te onderzoeken, inclusief een desinvestering. Daarmee vervult DSM een langgekoesterde wens van beleggers om zich volledig te richten op voeding.

Volgens analisten van KBC Securities zou de verkoop van de materialentak €4,8 mrd kunnen opbrengen, uitgaande van een EV/ebitda-ratio van 11 voor 2022. De zogeheten conglomeraatkorting waartegen het aandeel DSM noteert is niet meer nodig, aldus de analisten van de Belgische effectenbank. Zij verhogen het koersdoel van €170 naar €190 en trekken hun advies op van ‘houden’ naar ’kopen’.

Verliezers

Tot de verliezers in Amsterdam behoren vooral de cyclische aandelen, waaronder ArcelorMittal, AMG en Aperam. De heropleving van de coronapandemie in China zou de groei van de wereldeconomie kunnen vertragen.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • DSM +3,5%
 • Eurocommercial Properties +1,5%
 • PostNL +0,8%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Alfen -1,5%
 • ArcelorMittal -1,5%
 • Heineken -1,3%

Europa | Luxe goederen uit de gratie     

De Eurostoxx50 is vanmorgen lager van start gegaan. Na twintig minuten handel noteert de index tegen een min van 0,4%. Beleggers zijn voorzichtig in aanloop naar de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers vanmiddag. Een onverwacht sterke inflatiestijging brengt de afbouw van het opkoopprogramma van de Fed mogelijk dichterbij en dat zou de stemming op de aandelenmarkten kunnen drukken.

Vanmorgen behoren de Franse luxeconcerns Kering en LVMH tot de sterkste dalers in de Eurostoxx50. Aanleiding hiervoor is waarschijnlijk het weer oplopende aantal coronabesmettingen in China, de grootste markt voor deze bedrijven.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • CRH +2,0%
 • Inditex +1,7%
 • Deutsche Post +1,0%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur: 

 • Kering -3,1%
 • LVMH -2,6%
 • Iberdrola -1,4%

 VS | Ogen gericht op inflatie     

Wall Street kende maandag een redelijke start van de nieuwe beursweek. De S&P500 eindigde 0,2% hoger en de Dow Jones won 0,8%. Technologiebeurs Nasdaq (-0,1%) bleef vrijwel onveranderd. Vooral olie- en gasbedrijven boekten koerswinst, dankzij de gestegen olieprijzen. Ook andere cyclische sectoren lagen er goed bij, met een outperformance voor banken (+1,9%), autoproducenten (+1,2%) en luchtvaartmaatschappijen (+1,8%). \

Groeisectoren als biotech (-1,2%) en software (-0,3%) bleven daartegen achter. De aandacht van beleggers gaat vandaag uit naar de Amerikaanse inflatiecijfers. Economen gepolst door Bloomberg voorzien een lichte daling van de inflatie, van 5,4% in juli naar 5,3% in augustus.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • UnitedHealth Group +2,6%
 • Intel +2,1%
 • Boeing +2,0%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Nike -2,5%
 • Salesforce -1,2%
 • Johnson & Johnson -0,7%

Grafiek van de Dag| Kering

Het aandeel Kering noteert vanmorgen ruim 3% lager. Daarmee heeft de koers over de afgelopen maand al circa 17% ingeleverd. Ook concurrent LVMH staat de laatste tijd flink onder druk, met een koersdaling van circa 10% in een maand tijd. Beleggers zijn er waarschijnlijk niet gerust op dat China de coronapandemie heeft bedwongen. Vanmorgen kwam naar buiten dat het aantal coronabesmettingen in het land weer oploopt. Voor de luxesector is China een belangrijke afzetmarkt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.