Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden

Société Générale | Omzet groeit in VS, maar in Europa nog niet

0 0 Leestijd ongeveer

Nu het overgrote deel van de bedrijven de tweedekwartaalcijfers heeft gepubliceerd, kan Société Générale de balans opmaken. De winstcijfers van de Europese bedrijven waren prima, maar de omzetgroei kan nog beter.

Volgens de bank herstellen de winsten in zowel de VS als in Europa sneller dan verwacht. De bedrijven uit de Stoxx Europe 600 Index boekten een 28% hogere winst per aandeel over het tweede kwartaal dan analisten hadden verwacht, terwijl de gemiddelde winst per aandeel voor de Amerikaanse S&P500 Index 17% boven verwachting lag.

Deze winststijgingen wakkeren het optimisme bij analisten verder aan, waardoor de gemiddelde analistenverwachting voor de winst per aandeel voor de Stoxx Europe 600 Index al weer 11% boven het niveau van het pre-coronajaar 2019 ligt. Voor de bedrijven uit de S&P500 Index voorzien analisten dit jaar een 26% hogere winst per aandeel vergeleken met 2019.

Omzetverwachting

De bedrijven staan nu voor de moeilijker opdracht om de omzetgroei te versnellen. Europese bedrijven lopen op dit gebied nog achter op Amerikaanse bedrijven, stelt Société Générale. In de VS komt de omzet naar verwachting dit jaar alweer 12% boven het pre-coronaniveau uit, maar in Europa blijft de omzet nog 1% onder dit niveau.

Zowel het aantal Europese bedrijven dat de omzetverwachtingen van analisten overtreft als de mate waarin die verwachtingen worden overtroffen, stemmen de bank echter positief voor de rest van het jaar.

Sectoren

Société Générale erkent wel dat het stimulerende monetaire- en begrotingsbeleid wat afgebouwd kan worden. De bank heeft daarom een voorkeur voor sectoren waarvan de winstverwachtingen opwaarts worden aangepast en beter zichtbaar zijn. De sectoren Bouwmaterialen, Nutsbedrijven, Technologie en Gezondheidszorg voldoen aan die criteria.