Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Advies Stephen Hendriks, 25 aug 11:09

Medtronic | Prijzig maar prachtig

0 0 Leestijd ongeveer

Prima kwartaalcijfers en geruststellende opmerkingen van het management over de invloed van de deltavariant van het coronavirus gaven het aandeel Medtronic een flinke impuls.

Medische-technologieconcern Medtronic heeft een goed eerste kwartaal van het gebroken boekjaar achter de rug. In vergelijking tot het door corona getekende eerste kwartaal van het voorgaande jaar steeg de omzet met 23%. Zonder positieve valuta-effecten van $245 mln bedroeg de omzetgroei ook nog 19%. De 127% hogere winst per aandeel van $1,41 was zo’n $0,09 meer dan de gemiddelde analistenverwachting.

Volgens topman Geoffrey Martha liggen de meeste activiteiten van Medtronic weer op of boven het pre-coronaniveau. Financieel directeur Karen Parkhill stelde echter dat het eerste kwartaal nog beter had kunnen zijn geweest als de deltavariant van het coronavirus in de laatste weken van juli niet een negatieve invloed op Medtronic had gehad. Vooral in de VS werden sommige chirurgische ingrepen door patiënten of ziekenhuizen uitgesteld.

Het plaatsen van implanteerbare hartmonitoren, implanteerbare defibrillatoren en implanteerbare pijnbestrijdingssystemen in het ruggenmerg zijn voorbeelden van dit soort uitgestelde ingrepen. Maar ook het vervangen van hartkleppen werd geraakt door de deltavariant in de VS omdat bij deze ingreep een beroep op de intensive carezorg wordt gedaan.

Winstprognose

Medtronic verwacht echter dat de deltabesmettingen begin september hun piek bereiken en houdt vast aan de verwachte autonome omzetgroei van 9% over het volledige boekjaar. De onderkant van de bandbreedte voor de verwachte winst per aandeel voor heel 2021/22 werd iets opgetrokken, van $5,60-5,75 naar $5,65-5,75.

In deze nieuwe prognose zijn bovendien de verwachte valutameevallers neerwaarts bijgesteld van $0,10-0,15 tot $0,05-0,10. Om de omzetgroei de komende jaren op peil te houden verhoogt Medtronic de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling dit jaar met ruim 10%.

Robotchirurgie en renale denervatie – het onderbreken van de functie van de zenuwen van en naar de nieren met als doel de bloeddruk te verlagen – zijn de speerpunten van het bedrijf.

Aandeel Medtronic prijzig maar koopwaardig

Ik zie mijn voorzichtige winsttaxatie van $5,65 voor heel 2021/22 niet in gevaar komen. Na de recente koerswinst komt de koers-winstverhouding van Medtronic daarmee op 23,5. Dat is niet goedkoop, maar zeker geen reden om het koopadvies voor het aandeel Medtronic te aan te passen.

* De auteur heeft een positie in Medtronic

Eerstekwartaalcijfers (in $ mln)
2021/22 2020/21
Omzet 7987 6507
Nettowinst 1908 836
Winst per aandeel ($) 1,41 0,62

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!