Updates

Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden

Dividendportefeuille | Nauwelijks schade, Tecan schittert

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille deed afgelopen week slechts een klein stapje terug. Het rendement over 2021 bedraagt nu 20,6%. Het totaalrendement staat met +331,3% slechts 0,3 procentpunt onder de hoogste stand ooit van vorige week.

Het beeld van de afgelopen week laat enkele fraaie stijgers zien in een negatieve markt. Die worden aangevoerd door het Zwitserse pareltje Tecan Group, dat ruim 13% steeg tot een nieuwe hoogste koers ooit van inmiddels bijna CHF600. Sinds de aankoop voor de Dividendportefeuille, op 28 januari 2020, bedraagt het totaalrendement een fraaie 116,3%. Bovendien is het aandeel Tecan de top-3 van zwaarst wegende posities binnengekomen, met nu 3,5%. Alleen LVMH en Microsoft zijn nog belangrijker qua gewicht.

Andere uitblinkers deze week zijn Monolithic Power (+6%), Microsoft (+3,5%), Ahold Delhaize (+3,0%) en het Duitse Merck (+3,0%). Met uitzondering van Microsoft werden al deze aandelen de laatste anderhalf jaar toegevoegd aan de Dividendportefeuille.

Verliezers

De grootste daler was voor de verandering LVMH, dat werd meegesleurd in het negatieve sentiment omtrent luxe-aandelen na berichten uit China (de belangrijkste afzetmarkt). De overheid aldaar zou van plan zijn de rijkste Chinezen aan te pakken om de welvaart eerlijker te verdelen, wat mogelijk minder vraag naar luxe producten zou opleveren. Naast LVMH leverden ook de meer cyclische aandelen als Arkema en Agco in, met verliezen die beperkt bleven tot 4%.

De afgelopen weken werd er veel dividend geïncasseerd. In Europa gingen Ahold en DSM in augustus ex-dividend en in de Verenigde Staten ging ongeveer de helft van het aantal aandelen in portefeuille reeds ex-dividend voor het derde kwartaal.

Dividend

Het dividendrendement blijft intussen steken op 1,6% gemiddeld, waarbij de wat sterkere dollar ditmaal zorgt voor een groter dividendinkomen omgerekend naar euro’s. Alles bij elkaar is er nu een kaspositie van 0,2%, die volledig bestaat uit dividenden in het nog lopende derde kwartaal.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!