Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Analisten Christian Slagter-Koster, 22 aug 2021 09:00

Pictet | Voorkeur voor Zwitserse en Britse aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Pictet Asset Management geeft de voorkeur aan Europese en Zwitserse aandelen, terwijl Britse aandelen met een fikse korting worden verhandeld.

Beleggers komen dit jaar niet toe aan een zomerpauze. Ondanks een heropleving van het aantal coronabesmettingen groeit de wereldeconomie, terwijl de inflatiedruk blijft toenemen en de onrust in China opnieuw is toegenomen. Pictet Asset Management houdt vooralsnog een neutrale positie in aandelen, obligaties en cash.

Pictet geeft daarbij de voorkeur aan activa die profiteren van een sterker economisch potentieel, zoals Europese aandelen. Uit hun conjunctuuranalyse blijkt namelijk dat na een grote vertraging in de eerste twee kwartalen van dit jaar de economische activiteit in de hele eurozone sterk aantrekt. Naast de inkoopmanagersindexen wordt er gewezen op de versoepelde bankleningenvoorwaarden, wat goed is voor de toekomstige kredietgroei.

Verder verbeteren de vooruitzichten voor Europa dankzij een vlotte uitrol van coronavaccins, wat overheden in staat stelt om de lockdownmaatregelen op te heffen. De bedrijfsactiviteit ligt op het hoogste groeitempo in eenentwintig jaar tijd en de mobiliteitsindicatoren zijn al teruggekeerd naar het niveau van vóór de covid-crisis.

Profiteren van rentes

Tegelijkertijd moeten Europese aandelen volgens Pictet ook kunnen profiteren van een mogelijk opwaartse beweging in de reële obligatierentes. De Europese aandelenindexen bevatten namelijk meer waarde-aandelen, zoals financiële aandelen, die doorgaans beter presteren wanneer de reële rente stijgt.

Pictet is daarnaast ook optimistisch over de Zwitserse aandelenmarkten, omdat die thuisbasis zijn van een groot aantal kwaliteitsaandelen. Deze presteren doorgaans goed in de middelste fase van de haussecyclus. Pictet heeft daarom zijn advies op zowel Europese als Zwitserse aandelen opgewaardeerd naar ‘overwogen’.

Koopsignaal

Ook zien de analisten een koopsignaal voor Britse aandelen. Het is een markt met een dividendrendement van 4,2%, meer dan het dubbele van het wereldwijde gemiddelde. Verder zal de Britse economie naar verwachting dit jaar met circa 7% groeien, na een krimp van bijna 10% in 2020. Het verwachte groeitempo voor volgend jaar is daarbij gelijk aan dat van de Verenigde Staten en daarmee een van de hoogste van alle grote ontwikkelde economieën.

Britse aandelen worden momenteel verhandeld met een korting van 33% ten opzichte van wereldwijde aandelen, gemeten naar de MSCI All-Country World Index. Dat is het grootste verschil sinds 1992, toen Groot-Brittannië gedwongen werd om het pond uit het Europese wisselkoersmechanisme terug te trekken. Pictet verwacht dat deze korting voor Britse aandelen de komende maanden zal wegvallen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.