Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Opinie Johan Brinkman, 19 aug 2021 09:00

Beursplein blijft een smulplein

0 0 Leestijd ongeveer

Door de gebeurtenissen in Afghanistan is de 'angstzomer' waarover ik vorige week schreef er bepaald niet vrolijker op geworden. Maar voor beleggers een geluk bij een ongeluk: klimaatdoemscenario's en oprukkende Taliban leidden niet tot grote schokbewegingen op de financiële markten.

Integendeel: het nu aflopende halfjaarcijferseizoen bevestigde in grote lijnen het uiterst positieve sentiment op de Europese en Amerikaanse aandelenbeurzen van de afgelopen bijna anderhalf jaar. Sinds maart 2020 is de breed samengestelde Amerikaanse S&P500 ondertussen verdubbeld.

Nieuwe hoogtes

Met op het moment van schrijven nog twee AEX-fondsen die hun halfjaarcijfers moeten presenteren – Adyen op 19 en ASR op 25 augustus – heeft de Amsterdamse hoofdgraadmeter dit halfjaarcijferseizoen (vanaf 20 juli) een rendement behaald van +6,8%. Slechts zes fondsen verloren terrein, waarvan Prosus (-10,6%) vanwege de koersval van Tencent veruit het meeste.

Ook de middelgrote bedrijven in de AMX (+7,5%) en de kleintjes in de AScX (+3,8%) stegen naar nieuwe hoogtes. In deze indexen waren de verliezers iets talrijker dan in de AEX, maar geen enkel fonds verloor net als Prosus meer dan 10%.

Winnaars

Zoomen we in op de winnaars, dan valt op dat de winnende aandelen goed gespreid zitten tussen de sectoren. Industrie is met Alfen (+21,0%), Aalberts (+18,5%), ArcelorMittal (+17,6%) en Nedap (+11,4%) goed vertegenwoordigd, net zoals Technologie met CM.com (+27,2%), TKH (+21,3%) en ASML (+14,5%).

Maar ook de sectoren Bouw & Infrastructuur met BAM (+21,5%) en Arcadis (+17,2%), Financiële instellingen met ABN Amro (+26,4%) en Aegon (+23,0%), en Zakelijke handel met Acomo (+9,9%) en B&S Group (+9,3%) waren goed aanwezig bij de winnaars van het halfjaarcijferseizoen.

Op naar het volgende kwartaal

Het mooie van bovenstaande opsomming vind ik, dat wij op één uitzondering na (Alfen) al bij het begin van dit cijferseizoen positief waren over de genoemde aandelen en dat ook nog steeds zijn. Sterker nog: op fundamentele gronden hebben wij een verkoopadvies op slechts één aandeel uit de AEX, drie uit de AMX en drie uit de AScX. Wij verwachten dat het positieve sentiment ook de komende twaalf maanden aanblijft.

Populair gezegd: het Beursplein blijft een smulplein. Nadat de komende weken nog een handvol laatste interessante fondsen de halfjaarcijfers heeft gepubliceerd, volgt vanaf oktober een nieuwe test met de updates over het derde kwartaal.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.