Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Commentaar Johan Brinkman, 19 aug 09:00

Beursplein blijft een smulplein

0 0 Leestijd ongeveer

Door de gebeurtenissen in Afghanistan is de ‘angstzomer’ waarover ik vorige week schreef er bepaald niet vrolijker op geworden. Maar voor beleggers een geluk bij een ongeluk: klimaatdoemscenario’s en oprukkende Taliban leidden niet tot grote schokbewegingen op de financiële markten.

Integendeel: het nu aflopende halfjaarcijferseizoen bevestigde in grote lijnen het uiterst positieve sentiment op de Europese en Amerikaanse aandelenbeurzen van de afgelopen bijna anderhalf jaar. Sinds maart 2020 is de breed samengestelde Amerikaanse S&P500 ondertussen verdubbeld.

Nieuwe hoogtes

Met op het moment van schrijven nog twee AEX-fondsen die hun halfjaarcijfers moeten presenteren – Adyen op 19 en ASR op 25 augustus – heeft de Amsterdamse hoofdgraadmeter dit halfjaarcijferseizoen (vanaf 20 juli) een rendement behaald van +6,8%. Slechts zes fondsen verloren terrein, waarvan Prosus (-10,6%) vanwege de koersval van Tencent veruit het meeste.

Ook de middelgrote bedrijven in de AMX (+7,5%) en de kleintjes in de AScX (+3,8%) stegen naar nieuwe hoogtes. In deze indexen waren de verliezers iets talrijker dan in de AEX, maar geen enkel fonds verloor net als Prosus meer dan 10%.

Winnaars

Zoomen we in op de winnaars, dan valt op dat de winnende aandelen goed gespreid zitten tussen de sectoren. Industrie is met Alfen (+21,0%), Aalberts (+18,5%), ArcelorMittal (+17,6%) en Nedap (+11,4%) goed vertegenwoordigd, net zoals Technologie met CM.com (+27,2%), TKH (+21,3%) en ASML (+14,5%).

Maar ook de sectoren Bouw & Infrastructuur met BAM (+21,5%) en Arcadis (+17,2%), Financiële instellingen met ABN Amro (+26,4%) en Aegon (+23,0%), en Zakelijke handel met Acomo (+9,9%) en B&S Group (+9,3%) waren goed aanwezig bij de winnaars van het halfjaarcijferseizoen.

Op naar het volgende kwartaal

Het mooie van bovenstaande opsomming vind ik, dat wij op één uitzondering na (Alfen) al bij het begin van dit cijferseizoen positief waren over de genoemde aandelen en dat ook nog steeds zijn. Sterker nog: op fundamentele gronden hebben wij een verkoopadvies op slechts één aandeel uit de AEX, drie uit de AMX en drie uit de AScX. Wij verwachten dat het positieve sentiment ook de komende twaalf maanden aanblijft.

Populair gezegd: het Beursplein blijft een smulplein. Nadat de komende weken nog een handvol laatste interessante fondsen de halfjaarcijfers heeft gepubliceerd, volgt vanaf oktober een nieuwe test met de updates over het derde kwartaal.