Updates

Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden

Actueel advies

Advies Karel Mercx, 13 aug 2021 16:59

Walt Disney | De zaken op orde

0 0 Leestijd ongeveer

De cijfers over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2021 van Walt Disney waren boven verwachting. De pretparken draaiden prima, Disney+ groeide als kool en beleggers zetten het aandeel flink hoger.

Het belangrijkste voor het ruim honderdjarige Walt Disney is de groei van Disney+. Analisten gingen er gemiddeld vanuit dat het aantal abonnementen in het derde kwartaal zou stijgen van 104 naar 113,1 miljoen. Het werden er maar liefst 116,0 miljoen. Een fors hogere stijging dus, waarmee de jaar-op-jaargroei uitkwam op 100%. In oktober zal Disney+ worden gelanceerd in Japan, de derde economie ter wereld. 

Walt Disney is daarnaast ook eigenaar van de streamingdiensten ESPN+ en Hulu. Met deze twee diensten erbij komt het totaal aantal abonnementen van Disney uit op 174 miljoen. Het gat met Netflix (208 miljoen abonnees) wordt elk kwartaal kleiner. 

Parken weer open

Daarnaast was het positief dat 100% van de attractieparken weer open waren. De gemiddelde besteding per bezoeker lag ruim hoger (‘double digits’) dan voor de pandemieDe parken wisten ondanks de coronabeperkingen zelfs nog een operationele winst van $356 mln te boeken. Dit was het eerste winstgevende kwartaal voor de parken sinds het uitbreken van de coronacrisis, vorig voorjaar. 

Onder de streep was het resultaat dan ook goed. De winst kwam uit op $0,80 per aandeel, ruim boven de gemiddelde analistenverwachting van $0,55 per aandeel.

Delta en tegenvallers

CEO Bob Chapek vertelde in een toelichting dat Disney ondanks het oprukken van de deltavariant de afgelopen periode meer bezoekers over de vloer kreeg dan geraamd. De verwachting is dat alle parken eind dit jaar op volle toeren draaien. Chapek meldde daarnaast dat de cruiseschepen sinds een maand weer zijn uitgevaren en dat de boekingen voor de komende maanden goed zijn. 

Tegenvallers waren er ook. Zo heeft de divisie filmbusiness nog te lijden van de pandemie en ook de TV-onderdelen zagen de omzet per saldo dalen. Toch konden deze minpuntjes het optimistische totaalbeeld niet verstoren. 

Aandeel Disney blijft koopwaardig

Beleggers waren onder de indruk van de cijfers en de toelichting van de CEO en het aandeel Disney steeg donderdag nabeurs met 5,9%. Het advies op het grootste entertainmentbedrijf op de wereld blijft ‘kopen’.  

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!