Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden

Actueel advies

SBM Offshore | Een record aan orders in de pijplijn

0 0 Leestijd ongeveer

Terwijl de omzet en het onderliggende resultaat van SBM Offshore het afgelopen halfjaar licht daalden, haalde het bedrijf voor bijna $8 mrd aan nieuwe orders binnen. De outlook voor 2021 bleef onveranderd.

SBM Offshore heeft de afgelopen zes maanden beter gepresteerd dan verwacht. Hoewel de onderliggende ebitda met 4% daalde naar $501 mln werd daarmee de consensusverwachting (van $477 mln) wel ruim verslagen. Terwijl ook 3% minder omzet werd gegenereerd kwam de grote positieve verrassing uit de orderhoek: in de eerste jaarhelft werd ter waarde van bijna $8 mrd aan extra toekomstig werk zeker gesteld. Daarmee bereikte het orderboek een recordhoogte van $29,5 mrd.

Eerder deze week maakte de oliedienstverlener al bekend dat het een intentieverklaring had getekend met de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras voor de bouw van een nieuwe FPSO. Het gaat om een zogeheten lease- en operate contract van 22,5 jaar. De bedoeling is dat het drijvende productie- en opslagplatform voor olie en gas, genaamd de Alexandre de Gusmão, zal worden ingezet op het Mero-veld in het Santos Basin, ongeveer 160 kilometer voor de kust van Arraial do Cabo in Rio de Janeiro.

Ook investeren in wind

Topman Bruno Chabas liet in een toelichting op de cijfers weten dat de resultaten in lijn lagen met SBM’s eigen verwachtingen, waar voor de rest van 2021 ook niets aan werd veranderd. Ook gaf hij aan te verwachten dat hernieuwbare energie voor verdere groei en waarde zal gaan zorgen. ‘We willen in samenwerking met andere bedrijven een strategische positie opbouwen in de zich snel ontwikkelende drijvende offshore windmarkt. Onze deelname aan het 200 megawatt Llŷr-project (een windproject in de Keltische Zee, red.) in het VK is een eerste stap’, aldus Chabas. De komende zeven tot acht jaar wil SBM gefaseerd $150-200 mln investeren in drijvende windparken.

Aandeel SBM Offshore blijft koopwaardig

Het bedrijf kondigde daarnaast aan per direct te starten met een aandeleninkoopprogramma ter waarde van $180 mln en dit voor eind dit jaar te willen afronden. In combinatie met een record aan orders in de pijplijn én oog voor de energietransitie blijft mijn koopadvies op het aandeel SBM Offshore zeker van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!