Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Actueel Jeroen Boogaard, 27 jul 10:40

Beurzen vandaag | Randstad, Besi, Wereldhave, KPN en Tesla

0 0 Leestijd ongeveer

De Amsterdamse beurs is vanmorgen met verliezen van start gegaan. Beleggers moeten een stroom aan halfjaarcijfers verwerken, van onder meer Randstad, KPN, Besi en Wereldhave.

Euronext Amsterdam is dinsdagmorgen in lijn met de overige Europese beurzen lager geopend. De AEX-index staat na een half uur handel 0,9% in de min op 738,32 punten. De agenda is ook vandaag goed gevuld met kwartaalcijfers. KPN boekte in het tweede kwartaal een aangepaste ebitda na leases van €589 mln, waar analisten €584 mln hadden verwacht. Het telecomconcern gaat ook weer eigen aandelen inkopen. Met een stijging van ruim 2% gaat het aandeel KPN aan kop in de AEX-index.

Flinke dalers

Ook Besi presteerde in het tweede kwartaal beter dan verwacht. Na een flinke openingswinst moest het aandeel uiteindelijk toch terrein prijsgeven. De cijfers van uitzender Randstad kunnen beleggers ook niet bekoren: de koers daalt met 7%. Vooral in de VS presteerde de uitzender slechter dan verwacht.

Wereldhave verlaagt als gevolg van de verkoop van vier Franse winkelcentra de winstverwachting voor dit jaar. Het vastgoedfonds incasseert een fors boekverlies van circa €200 mln (40%) op de desinvestering. Hierdoor daalt de intrinsieke waarde per aandeel naar ongeveer €21. Het aandeel verliest vanmorgen circa 4%.

Sterkste daler onder de hoofdfondsen is wederom Prosus. Beleggers gaan de politieke risico’s rond zijn belangrijkste investering Tencent steeds meer inprijzen, nu Peking maatregelen treft om de macht van het Chinese technologieconglomeraat in te perken.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • KPN +2,1%
 • JET +1,5%
 • Besi +1,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Prosus -9,0%
 • Randstad -7,3%
 • Unibail-Rodamco-Westfield -3,4%

EUR| Prosus

De Eurostoxx 50 is vanmorgen lager geopend. Na ongeveer twintig minuten handel noteert de index 0,61% in de min op een stand van 4077,19 punten. Hekkensluiter is Prosus, na nieuwe maatregelen van de Chinese overheid om de macht van dochter Tencent in te perken. Peking wil dat Tencent binnen 30 dagen zijn exclusieve muzieklicenties met diverse wereldwijde labels opgeeft. Tot de selecte groep stijgers in de Eurostoxx 50 behoort LVMH. Het modehuis publiceerde vanmorgen beter dan verwachte halfjaarcijfers.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Flutter Entertainment +1,3%
 • SAP +0,9%
 • LVMH +0,8%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Prosus -8,5%
 • BNP Paribas -2,0%
 • Siemens -1,9%

 VS | Tesla     

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger gesloten. Zowel de S&P 500 als de Dow Jones steeg met 0,24% en bereikte daarmee nieuwe recordstanden. Technologiebeurs Nasdaq eindigde vlak. Beleggers zijn in afwachting van de publicatie van de halfjaarcijfers van diverse grote techbedrijven. Zo staan vandaag de cijfers van Alphabet (moederbedrijf van Google), Apple en Microsoft op de agenda.

Gisteren nabeurs kwam Tesla met resultaten die veel beter waren dan verwacht. Over het tweede kwartaal boekte de producent van elektrische auto’s een winst per aandeel van $1,45, waar analisten in doorsnee hadden gerekend op $0,75. Tesla ziet een sterke vraag in binnen- en buitenland, maar waarschuwde ook voor de chiptekorten in de sector. Het aandeel steeg in de handel nabeurs niettemin met 1%.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Dow Inc. +3,2%
 • Intel +2,5%
 • Chevron +2,1%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Amgen -1,1%
 • UnitedHeazlth Group -1,0%
 • Nike -0,8%

Grafiek van de Dag | Sweco

Het aandeel Sweco heeft na de publicatie van de halfjaarcijfers op 16 juli circa 17% ingeleverd. Over het tweede kwartaal kwamen de resultaten van het ingenieursbureau lager uit dan verwacht door zwakte in Duitsland, het VK en in delen van de Finse divisie. De onderneming wijst op uitstel van sommige overheidsprojecten in het VK. Mogelijk dat Arcadis, dat op 29 juli met de halfjaarcijfers naar buiten komt, hier ook last van heeft. De koers van Sweco noteert vanmorgen 0,3% in de min.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.