Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Karel Mercx, 21 jul 2021 14:59

Netflix worstelt maar komt boven

0 0 Leestijd ongeveer

Netflix noteerde in het tweede kwartaal een historisch dieptepunt in het aantal nieuwe abonnees. Een flinke tegenvaller, maar voor beleggers geen reden tot zorg.

Netflix rekende op zes miljoen nieuwe abonnementen in het eerste kwartaal van dit jaar. Het werden er maar vier miljoen. Op een totaal van 208 miljoen abonnementen was dit een groei van slechts 2% en daarmee de laagste groei ooit. In het tweede kwartaal kwamen er slechts 1,54 miljoen nieuwe abonnees bij. De groei heeft met 0,7% een nieuw dieptepunt bereikt. 

Bij de vorige kwartaalcijfers werd gezegd dat het spelen van games nog verslavender is dan het kijken van films en series. Dit was een hint dat Netflix misschien ook spelletjes zou gaan aanbieden. Een paar weken geleden verscheen er een vacature voor spelletjesontwerpers op de site van Netflix. Vorige week volgde al de bevestiging toen bekend werd dat Mike Verdu als chef van deze afdeling is aangenomen. Hij werkte vroeger bij de virtual reality-divisie van Facebook en bij spelletjesbedrijf Electronic Arts.

Tweedekwartaalcijfers

Bij de tweedekwartaalcijfers werden iets meer details over deze nieuwe loot aan de stam prijsgegeven. Zo zullen de spelletjes geen extra kosten voor abonnees met zich meebrengen. Er wordt gestart met spelletjes voor de telefoon, later volgt een uitbreiding naar consoles. De games zullen zijn gebaseerd op populaire series en films op Netflix. Wanneer het eerste spelletje verschijnt is nog onbekend.

De omzet van Netflix ging van $7,1 mrd in het tweede kwartaal van 2020 naar $7,3 mrd in het tweede kwartaal van 2021. De winst per aandeel steeg van $2,34 naar $3,11 Beleggers wisten niet zo goed wat ze aan moesten met dit nieuws. Het aandeel leverde bij de cijferpresentatie meteen 6,6% in, maar stond een uur later 1,1% in de plus.

Ik geloof dat Netflix zal blijven groeien en denk dat beleggers nog wel eens vergeten hoe hard het geld bij Netflix binnenstroomt. 200 miljoen abonnees maal $10 is al $2 mrd dat elke maand weer binnenkomt. En de markt biedt nog flinke groeikansen: buiten China zijn er sowieso 900 miljoen mensen die thuis breedband internet hebben.

Daarnaast is Netflix zo verslavend dat prijsverhogingen eenvoudig kunnen worden doorgevoerd. Het derde en vierde kwartaal zijn traditioneel altijd de beste twee kwartalen voor de streamingbusiness. Het advies blijft onverminderd ‘kopen’. 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!