Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Zoetis oogt nu wel erg prijzig

0 0 Leestijd ongeveer

Diervoederbedrijf Zoetis profiteert van een stevige toename van het aantal huisdieren. De sterke omzet en winststijging zorgde voor een rendement van 27,6% sinds de tip van twaalf maanden geleden. Het opwaarts potentieel is nu echter aanzienlijk kleiner dan toen.

Aanvankelijk leek de pandemie nog een spaak in het wiel te steken voor de winstontwikkeling van Zoetis. De fabrikant van diervoeding en -medicijnen rekende op een winst per aandeel in 2020 van circa $3 toen het aandeel in juli vorig jaar getipt werd. De daadwerkelijke winst pakte echter ruim 20% hoger uit. Dat had alles te maken met de groeiende populariteit van huisdieren. In veel huishoudens was de komst van een nieuwe hond of kat een manier om de eenzaamheid tijdens de lockdown tegen te gaan. De omzet in het huisdierensegment schoot met ruim 16% omhoog vorig jaar.

Omzet Zoetis kan flink doorstijgen

Die toename was meer dan genoeg om een kleine daling in het vee-segment (-3% naar $2,9 mrd) te compenseren. Het ziet er bovendien niet naar uit dat de inkomsten uit voeding en medicijnen voor huisdieren terugvallen zodra de pandemie onder controle komt. Er zullen weinig huishoudens zijn waar het nieuwe gezinslid buiten de deur wordt gezet als het dagelijks leven normaliseert. Aan de andere kant is de mooie groei van 2020 wel ten koste gegaan van de toekomstige inkomstenstijging. Iedereen die ook maar enigszins twijfelde over het nemen van een huisdier, heeft dat vorig jaar al gedaan. Beleggers lijken er echter op voor te sorteren dat de omzet van Zoetis stevig door blijft stijgen.

Op de huidige koers wordt het aandeel verhandeld voor 41,7 maal de verwachte winst. De groeivooruitzichten voor de lange termijn zijn goed en er liggen nog verschillende mogelijkheden om de marge verder op te schroeven. Maar de zeer hoge waardering maakt het aandeel kwetsbaar op het moment dat de hoge groeiverwachtingen niet worden ingelost. Het is dan ook verstandig om de winst te verzilveren. Het advies gaat omlaag naar ‘verkopen’.

KERNGEGEVENS
Tickercode ZTS
Beurs NYSE
Hoogste koers 12 mnd $189,84
Laagste koers 12 mnd $135,34
Beurswaarde $90,29 mrd
Jaaromzet 2020 $7,60 mrd
Wpa 2020 $3,65
Wpa 2021(t) $4,55
Koers-winstverhouding 2021(t) 41,7
Dividendrendement 0,5%