Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 29 jun 2021 12:24

NN Group | MetLife biedt toegang tot groeimarkten

0 0 Leestijd ongeveer

NN Group heeft zondagavond laten weten dat het in onderhandeling is met de Amerikaanse branchegenoot MetLife over de aankoop van enkele Europese activiteiten.

Financiële nieuwsdienst Bloomberg meldde eerder al dat er een bod lag van $740 mln op de Poolse en Griekse divisie. Het zou positief zijn als de transactie daadwerkelijk wordt afgerond, want de onderneming kan dan in één klap de positie op twee Europese groeimarkten versterken. In Polen heeft NN Group al een marktaandeel van ruim 20%.

Strategisch zou een overname een goede zet zijn, aangezien de onderneming aansluiting houdt bij de consolidatieslag in de Europese verzekeringssector. In maart betaalde Allianz bijvoorbeeld €2,5 mrd voor Aviva Polen en eind 2020 verkocht Aegon de Centraal- en Oost-Europese activiteiten aan Vienna Insurance Group.

Ervaring met overnames

De operationele risico’s van een overname zijn niet heel groot. NN Group heeft bovendien veel ervaring met het inpassen van nieuwe aankopen. In het voorjaar van 2017 rondde de onderneming bijvoorbeeld de overname van branchegenoot Delta Lloyd af. En vorig jaar kreeg het bedrijf de schadetak van Vivat in handen. Naar schatting heeft een transactie, die betaald wordt uit eigen middelen, een negatieve impact van 5 procentpunten op de Solvency II ratio.

Deze kapitaalbuffer lag eind vorig jaar met 210% ruim boven de eigen doelstelling. Een lichte afname is dan een kleine prijs om de afhankelijkheid van de volwassen Nederlandse verzekeringsmarkt iets te verminderen.

Aandeel NN Group blijft koopwaardig

Het is nog onduidelijk of een overname impact heeft op de omvang en timing van de inkoop van eigen aandelen. Daarvoor heeft NN Group voor dit jaar €250 mln opzij gezet. Overigens heeft de verzekeraar de divisie Vermogensbeheer in de etalage staan. De opbrengst van een eventuele verkoop geeft ruimte om te investeren in overnames of groei op eigen kracht.

In afwachting van meer nieuws over eventuele transacties – en de halfjaarcijfers van 12 augustus – blijft het koopadvies op het aandeel NN Group van kracht.

Aandeel NN Group kerngegevens (2)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!