Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Actueel Jeroen Boogaard, 25 mei 10:33

Beurzen vandaag | Besi, Vonovia, Ford

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend. Techaandelen gaan aan kop, met flinke winsten voor Besi, Just Eat Takeaway en Adyen. In Duitsland gaat Vonovia op overnamepad en de Grafiek van de Dag is voor Ford.

In lijn met de overige Europese beurzen is het Beursplein vanmorgen met winst geopend. Drie kwartier na de opening noteert de AEX-index 0,5% hoger op 714,30 punten. Uitspraken van enkele Fed-bestuurders over de tijdelijke aard van de gestegen inflatie in de voorbije maanden namen de zorgen over een renteverhoging bij beleggers weg. Als rentegevoelige sector is technologie vanmorgen in trek.

Besi

Chipmachinefabrikant Besi neemt met een koerswinst van ruim 3% de leiding in de AEX. Ook Just Eat Takeway noteert flink hoger, net als het aandeel Adyen. De betalingsverwerker krijgt een licentie in de VS en mag daarmee een kantoor in San Francisco openen, waarmee het de Amerikaanse groei verder kan aanwakkeren. Financials en defensieve aandelen behoren tot de schaarse dalers.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Besi +3,1%
 • Just Eat Takeaway +2,9%
 • Adyen +2,6%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • NN Group -0,8%
 • Heineken -0,7%
 • RELX -0,6%

EUR | Vonovia       

De Eurostoxx50 is vanmorgen hoger geopend. Na een half uur handel noteert de index 0,6% in de plus, op een stand van 4050,12 punten. In navolging van de sterke koerswinst van de Nasdaq gisteren, liggen techaandelen er goed bij. Prosus gaat met een stijging van 2,4% aan kop.

Het Duitse woningfonds Vonovia is voornemens om branchegenoot Deutsche Wohnen over te nemen. Het biedt €53,03 per aandeel in contanten (inclusief dividend van €1,03), oftewel een premie van 17,9% ten opzichte van de laatste slotkoers van Deutsche Wohnen. Vonovia verwacht veel synergievoordelen. Beleggers reageren echter negatief, want Vonovia zal de overname deels met een claimemissie financieren.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Prosus +2,4%
 • Deutsche Post +2,4%
 • Infineon +1,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Vonovia -4,5%
 • EssilorLuxottica -0,8%
 • Amadeus -0,4%

VS | Wegebbende inflatievrees    

Na twee achtereenvolgende weken van dalingen is Wall Street onder een positief gesternte aan de nieuwe handelsweek begonnen. De Dow Jones eindigde met een winst van 0,5% op een stand van 34.393,98 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 1,0% en technologiebeurs Nasdaq sloot 1,4% hoger. Zorgen over een terugkeer van inflatie verdwenen weer naar de achtergrond na uitspraken van diverse Fed-bestuursleden dat de sterke prijsstijgingen in de laatste maanden een tijdelijk fenomeen zijn als gevolg van het weer opstarten van de economie.

Rentegevoelige aandelen namen de leiding, met flinke winsten voor de technologiesector. Achterblijvers waren te vinden in de nutssector, biotech en telecomsector. Amgen was met een koersdaling van 1,3% de hekkensluiter in de Dow Jones.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Microsoft +2,3%
 • Salesforce +2,0%
 • Cisco +1,8%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Amgen -1,3%
 • Home Depot -0,3%
 • Travelers Companies -0,2%

Grafiek van de Dag | Ford  

Met een koerswinst van 7,9% stoomde het aandeel Ford in de afgelopen vijf handelsdagen verder op. Sinds de start van het jaar staat de autoproducent al op een koerswinst van bijna 50%. Beleggers reageerden vorige week positief op de aankondiging van Ford dat het samen met het Zuid-Koreaanse SK Innovation een batterijenfabriek gaat bouwen in de VS. Daarmee verzekert Ford zich van voldoende accucapaciteit voor de productie van 600.000 elektrische auto’s.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.