Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 19 mei 11:00

Advieswijziging | Walmart verhoogt winstverwachting

0 0 Leestijd ongeveer

Na een veel beter dan verwacht eerste kwartaal heeft Walmart zijn winstverwachting voor heel het jaar flink verhoogd. De winst per aandeel stijgt met 7% tot 10%.

De Amerikaanse supermarktketen Walmart is het jaar sterk begonnen. De omzet steeg in de periode februari-april met 2,7% naar $138,3 mrd, ruim boven de consensusverwachting van $131,97 mrd. Recente desinvesteringen in het VK en Japan drukten de omzet met circa $4,2 mrd. Het bedrijfsresultaat kwam uit op $6,9 mrd (+32,3%) dankzij een hogere brutomarge en een relatief beperkte stijging van de operationele kosten. Corona-gerelateerde kosten kwamen een stuk lager uit dan vorig jaar. Ook was er een betere productmix, door verschuiving van voeding naar producten met een hogere toegevoegde waarde.

Dit zijn deels eenmalige effecten. Toch kwam ook de winst een stuk hoger uit dan voorzien. Voor bijzondere posten steeg de winst per aandeel met 43,2% naar $1,69, waar analisten op voorhand mikten op een winst per aandeel van $1,21. Vooral de Amerikaanse Walmart-vestigingen, goed voor twee derde van de concernomzet, verrasten positief. Op vergelijkbare basis steeg de omzet hier met 6%.

Hogere outlook Walmart

Consumenten keerden na de lockdown weer terug naar de fysieke winkels en besteedden meer per winkelbezoek. Maar ook het online verkoopkanaal blijft goed draaien, met een stijging van de omzet uit e-commerce van 37%. Over de afgelopen twee jaar zijn de internetverkopen verdubbeld. De omnichannel-strategie, waarbij klanten hun online bestellingen in de supermarkt kunnen ophalen of dezelfde dag nog kunnen laten bezorgen, slaat aan.

Walmart heeft de outlook fors verhoogd. De aangepaste winst per aandeel stijgt dit jaar met 7 tot 10%. Zonder het effect van desinvesteringen komt de toename uit op 10-12%, terwijl Walmart eerder rekening hield met een vlakke tot lichte stijging. Ik verhoog onze winsttaxatie voor dit jaar naar $5,97, wat een k/w oplevert van 24.

Aandeel Walmart naar ‘houden’

Walmart laat zien dat het de strijd met Amazon om dominantie op de snelgroeiende online boodschappenmarkt goed aan kan. Uiteindelijk kan Walmart wel eens aan het langste eind trekken dankzij zijn slagkracht en vestigingennetwerk. Ik verhoog het advies van het aandeel Walmart ‘verkopen’ naar ‘houden’.

Eerstekwartaalcijfers Walmart
In $ mrd 2021 2020
Omzet 138,3 134,6
Bedrijfsresultaat 6,9 5,2
Aangepaste wpa (in $) 1,69 1,18

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!