Updates

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Actueel Jeroen Boogaard, 4 mei 10:37

Beurzen vandaag | Kendrion levert in na kwartaalcijfers, Shell bij de stijgers

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX is vrijwel vlak van start gegaan. Air France-KLM en Shell zijn de sterkste stijgers. Kendrion geeft 1,2% prijs na de publicatie van fraaie kwartaalcijfers.

Na bijna een uur handel noteert de AEX 0,11% in de min op 711,52 punten. Aandelen die profiteren van een economisch herstel en de heropening van de economie zijn gewild. Zo gaat Shell aan kop in de Amsterdamse hoofdgraadmeter, met een winst van 1,3%. Ook staalproducent ArcelorMittal (+1,0%) en AirFrance KLM (+1,6%) liggen er goed bij. Sterke groeiers als Alfen (-3,2%) en JustEat Takeway (-1,8%) worden getroffen door winstnemingen. Het aandeel Besi noteert vandaag ex-dividend.

Kendrion zag in het eerste kwartaal een breed herstel van de vraag en boekte beter dan verwachte resultaten. De omzet steeg met 5% naar €115,3 mln en lag daarmee circa 6% boven de verwachting van ING. De aangepaste ebitda kwam 18% hoger uit op €16,1 mln. Dat is veel hoger dan de door ING geraamde €11,7 mln. Toch noteert het aandeel Kendrion 1,2% lager. Na de krachtige koersrally van 45% sinds de start van het jaar liggen winstnemingen op de loer.

 

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Air France KLM +1,55%
 • Royal Dutch Shell +1,34%
 • ArcelorMittal +1,00%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Alfen -3,24%
 • Besi -2,97%
 • Just Eat Takeaway -1,79%

 

EUROPA| Infineon en Vonovia       

De Eurostoxx 50 noteert vanmorgen licht in de plus op 4.007,48 punten (+0,18%). Cyclische sectoren en bedrijven die profiteren van de heropening van de economie trekken de kar. Met een winst van 3% gaat Amadeus IT Group, een leverancier van reserveringssystemen voor met name de luchtvaart, aan kop. Het Duitse woningfonds Vonovia wint 0,83% op beter dan verwachte kwartaalcijfers. Goldman Sachs bevestigde de favorietenstatus van het aandeel en liet het koersdoel op €83,70. De koers van Infineon daalt met 3% in reactie op de kwartaalcijfers. De Duitse chipproducent profiteert van  de sterke vraag naar chips en verhoogde de outlook voor dit jaar. De winstmarge kwam echter onder de verwachting uit.

 

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Amadeus IT Group +3,07%
 • Eni +1,47%
 • Vinci +1,22%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • SAP -0,03%

 

 VS | Energie en mijnbouw aan kop     

De aandelenmarkten in New York lieten maandag een gemengd beeld zien. De Dow Jones steeg met 0,7% naar 34.113,23 punten en de S&P 500 eindigde 0,27% in de plus. Maar technologiebeurs Nasdaq verloor 0,48%. De inflatieverwachtingen liepen ook gisteren weer op, mede nadat Intel ervoor waarschuwde dat de chiptekorten jaren kunnen aanhouden. Een sterke inflatiepiek kan de Federal Reserve ertoe dwingen om eerder dan verwacht het ruime monetaire beleid terug te schroeven. Beleggers draaiden van technologieaandelen naar cyclische sectoren zoals energie (+2,91%) en materialen (+1,53%), die juist profiteren van meer inflatie.

 

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Dow Inc +3,28%
 • Amgen +2,39%
 • Chevron +2,38%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Salesforce -2,84%
 • Intel -0,46%
 • Visa -0,40%

 

AGENDA

Dinsdag 4 mei:

Kendrion eerstekwartaalcijfers

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.