Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Opinie Jeroen Boogaard, 3 mei 2021 10:51

Beurzen Vandaag | KPN en Twitter leveren in, Signify omhoog

0 0 Leestijd ongeveer

De Amsterdamse beurs is de nieuwe week hoger van start gegaan. KPN gaat echter flink onderuit na het afwijzen van twee overnamevoorstellen. Arcadis noteert ex-dividend.

In de vroege ochtendhandel noteert de AEX-index 0,72% hoger op 712,57 punten, in lijn met de overige belangrijke indices in Europa. Blikvanger is KPN, dat met een koersverlies van 3,7% onderaan de AEX bungelt. De onderneming bevestigde gisteren, na berichten in de media, overnamepogingen van twee investeringsmaatschappijen te hebben afgewezen.

KPN wijst overnames af

KPN is benaderd door de combinatie EQT en Stonepeak, waarbij er geen concreet bod op tafel is gelegd. Verder heeft het bedrijf een bod van het Amerikaanse private-equityhuis KKR afgeslagen. Over de hoogte van het bod laat KPN zich niet uit. Volgens de Financial Times zou EQT/Stonepeak €18 mrd over hebben voor KPN, oftewel €3 per aandeel.

In de AMX daalt Arcadis met 2,7%, vooral doordat het dividend van €0,60 per aandeel van de koers afvalt. Lampenfabrikant Signify (+2,6%) is de sterkste stijger in de AEX. De onderneming publiceerde vorige week ijzersterke kwartaalcijfers, waarbij de aangepaste ebita 23% hoger uitkwam dan de consensusverwachting onder analisten. Het bedrijf profiteert volgens ING van een sterke vraag naar slimme lampen, die bovengemiddelde winstmarges hebben.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Signify +2,56%
 • ASMI +1,86%
 • Air France-KLM +1,81%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

  • KPN -3,70%
  • Arcadis -2,69%
  • Vopak -1,89%

EUR | Siemens Healthineers      

De Eurostoxx50 koerst vanmorgen licht hoger, op 3985,49 punten (+0,27%). De sterkste stijger is Adidas, dat vrijdag met zijn kwartaalcijfers naar buiten komt. De verwachtingen zijn hooggespannen, nu concurrent Puma afgelopen week sterke resultaten heeft gepubliceerd. Siemens Healthineers kwam vanmorgen met prima cijfers en verhoogde opnieuw de omzet- en winstverwachting voor het huidige boekjaar. De koers steeg daarop met 1,4%. Op het moment van schrijven zijn er geen dalers in de Eurostoxx 50.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Adidas +1,40%
 • Philips +1,23%
 • Danone +0,97%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 •  –

 VS | Winstnemingen techgiganten     

Wall Street sloot de week in mineur af. De Dow Jones eindigde vrijdag 0,54% lager, op 33.874,85 punten, De S&P500 daalde met 0,72% en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,78%. De consumentenbestedingen in maart stegen met 4,2% en dat wakkerde de angst voor inflatie aan. Na sterke kwartaalresultaten werden de grote techaandelen getroffen door winstnemingen, met verliezen van ruim 1% voor Apple, Alphabet en Facebook.

Ondanks een recordwinst over het eerste kwartaal sloot Amazon vrijwel onveranderd. Twitter verloor 15% na een teleurstellende outlook voor het huidige kwartaal. Ook deze week komen er weer veel bedrijven met hun eerstekwartaalcijfers naar buiten. Daarnaast zijn de ogen van beleggers gericht op het Amerikaanse arbeidsmarktrapport over april, dat op vrijdag wordt gepubliceerd.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Amgen +2,10%
 • Merck +1,11%
 • Verizon +0,82%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Chevron -3,58%
 • Dow Inc. -2,43%
 • Salesforce -1,72%

Grafiek van de Dag | Twitter

De kwartaalcijfers van Twitter vielen vrijdag slecht op de beurs. Het aandeel daalde met 15% en sloot de week af met een verlies van 17,6%. Daarmee was Twitter afgelopen week de grootste verliezer in de S&P500. Hoewel de resultaten de verwachtingen van analisten overtroffen, waren beleggers niet te spreken over de tegenvallende omzetprognose voor het tweede kwartaal. Wellicht kan Twitter zich deze week herpakken op de beurs.

AGENDA

Maandag 3 mei:

Vastned Belgium, eerstekwartaalcijfers

Siemens Healthineers, tweedekwartaalcijfers

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.