Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Opinie Jeroen Boogaard, 20 apr 2021 10:42

Beurzen vandaag |  Arcadis, Flow Traders, CM.com

0 0 Leestijd ongeveer

Na de verliezen op Wall Street staat de AEX vanochtend licht in de min op 711,09 punten (-0,11%). Basic-Fit, CM.com en Arcadis geven in eigen land vorm aan het beleggersnieuws. Internationaal is die rol weggelegd voor Danone en IBM.  

Vanavond op de persconferentie zal het kabinet naar verwachting bekendmaken dat de winkels vanaf 28 april weer 8 tot 10 klanten tegelijk mogen ontvangen. Dat is goed nieuws voor onder meer Beter Bed (+4,4%), Sligro (+0,9%) en B&S Group (+0,8%). Ook sportschoolketen Basic-Fit (+4,3%) zal logischerwijs zijn deuren spoedig weer mogen openen. ING verhoogde bovendien het houdadvies naar ‘kopen’, met een koersdoel van €45.

CM.com wint ruim 5% nadat het bedrijf een sterk kwartaalbericht publiceerde. De omzet steeg met 70% naar €49,8 mln, waarbij de kernactiviteiten een autonome groei optekenden van 64%. De koers van Flow Traders (-0,6%) moest daarentegen wat terrein prijsgeven, ondanks beter dan verwachte kwartaalcijfers.

De resultaten van Arcadis waren ook sterk. Het ingenieursbureau keerde weer terug naar autonome groei en boekte een operationeel ebita van €58 mln. Dat pakte een stuk hoger uit dan de consensusraming van €55 mln. Het mooie rapport was onvoldoende om de reeds sterk opgelopen koers nog hoger te zetten: het aandeel noteert op het moment van schrijven 0,2% in de min.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Galapagos +3,7%
 • Basic-Fit +3,5%
 • Alfen +1,9%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Air France-KLM -2,5%
 • Philips -1,5%
 • Eurocommercial Properties -1,4%

EUROPA| Danone en Kering    

De beurzen in Europa zijn vanochtend overwegend licht lager geopend, na de verliezen op Wall Street. Na een half uur handel staat de Eurostoxx50 circa 0,13% in de min op een stand van 4014,56 punten. Beleggers krijgen deze week veel kwartaalcijfers te verwerken. De resultaten die Danone (-2,2%) en de Britse retailer Associated British Foods (-1,7%) rapporteerden, vallen slecht. Vanmiddag om 12.00 uur komt Kering met zijn kwartaalrapport naar buiten.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Santander  +1,4%
 • Daimler +1,1%
 • Adyen +0,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Ahold  -0,22%
 • Sanofi  -0,21%
 • Vivendi -0,17%

 VS | Netflix in de kijker    

Na de recordstanden van vorige week zijn de beurzen in New York gisteren lager gesloten. De Dow Jones verloor 0,4%, de S&P 500 eindigde 0,5% lager. Voor technologiebeurs Nasdaq was er een verlies van 1%. De licht hogere Amerikaanse tienjaarsrente en de recordsnelle stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen wereldwijd drukten de stemming. Het cijferseizoen barst deze week goed los en dat zal verder richting geven aan de markt.

Na sluiting van de beurzen rapporteerde IBM de eerste omzetstijging sinds medio 2018 dankzij een sterke vraag naar zijn cloudsoftware. Het aandeel steeg nabeurs met 3%. Het hoofdgerecht van vandaag zijn de cijfers van Netflix. De verwachtingen voor de streaming videodienst zijn hooggespannen, met 6 miljoen nieuwe abonnees, een omzet van $7,1 mrd en een winst per aandeel van $2,98.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Walgreens Boots +0,9%
 • Coca-Cola +0,6%
 • Apple +0,5%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Intel -1,7%
 • Boeing -1,6%
 • Nike -1,3%

Grafiek van de dag | Tesla

Met een min van ruim 3% was Tesla gisteren een van de sterkste dalers in de S&P 500. In het weekend zijn in de VS twee doden gevallen door een ongeluk met een Tesla. Naar verluidt zat er niemand achter het stuur. Een inzittende zou volgens de politie op de passagiersstoel hebben gezeten bij de fatale crash en de ander zat op de achterbank. Dit is opnieuw een tegenslag voor de ontwikkeling van een zelfrijdende Tesla. De Amerikaanse autoriteiten zijn een onderzoek ingesteld naar 27 crashes met Tesla’s.

 

AGENDA

Dinsdag 20 april:

Arcadis, cijfers eerste kwartaal

CM.com, update

Flow Traders, cijfers eerste kwartaal

ASMI, cijfers eerste kwartaal (nabeurs)

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.