Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 14 apr 2021 10:39

Beurzen vandaag | LVMH ruim €300 mrd waard na sterke omzetcijfers

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX noteert 0,25% hoger in de ochtendhandel zonder echt grote uitschieters. Elders in Europa is luxegigant LVMH een grote uitblinker na meevallende omzetcijfers. De VS sloot verdeeld met een min voor de Dow maar winsten voor tech.

De AEX noteert op ruim 710 punten, bijna een kwart procent hoger in de ochtendhandel. Echte uitschieters zijn er bij gebrek aan nieuws niet, met Prosus (+1,1%) als grootste stijger. De techsector profiteert van de mooie koerswinsten op Wall Street voor sectorgenoten dinsdag. Grootste stijger is Galapagos, dat daarmee slechts een stukje goedmaakt van de enorme dreun in de voorliggende periode.

Grootste AEX-daler is Philips met -1%. Interessant is wel dat het dividendseizoen in Nederland nu echt is begonnen, met maandag Nedap en komende vrijdag Ahold en KPN die ex-dividend noteren. De komende weken volgen nog tientallen andere AEX-en AMX-aandelen.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Galapagos +3,1%
 • Prosus +1,1%
 • ASML +0,9%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Alfen -1,2%
 • Philips -1,0%
 • Boskalis -0,9%

EUROPA

Elders in Europa is er een plus van 0,2% voor de Eurostoxx 50. Grootste uitblinkers hier zijn LVMH en SAP. LVMH kwam met sterke omzetcijfers (zie grafiek van de dag) en passeerde voor het eerst de grens van €300 mrd beurswaarde. Het Duitse softwarebedrijf SAP plust 3,9% na sterke cijfers over het eerste kwartaal, waarin vooral sterk werd gepresteerd met de clouddiensten. Bovendien verhoogde SAP, dat eerder dit jaar juist een enorme dreun had gekregen, de outlook voor heel 2021.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • SAP +3,9%
 • LVMH +2,7%
 • ASML +0,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Deutsche Post -1,7%
 • Adidas -1,4%
 • Deutsche Telekom -1,2%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen kenden een verdeeld verloop dinsdag met een min van 0,2% voor de Dow, terwijl de techindex Nasdaq 1,1% hoger sloot. Boeing profiteerde van het nieuws dat de vliegtuigbouwer in het eerste kwartaal meer nieuwe vliegtuigen heeft afgeleverd en het orderboek verder ziet toenemen met nu 4054 orders voor nieuwe vliegtuigen tegen 4041 een maand eerder. In maart werden flink meer  nieuwe toestellen afgeleverd bij klanten dan een jaar geleden. Ook profiteerde Boeing van een koersdoelverhoging naar $260 door de analisten van JPMorgan.

Grootste verliezer dinsdag was IBM, dat een dag eerder met nieuws kwam over de later dit jaar geplande opsplitsing van de infrastructuurdivisie die als nieuwe naam Kyndryl krijgt. Dividend Aristocrat Procter & Gamble tot slot verhoogde het dividend met een meevallende 10% na het sluiten van de beurs. 

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Boeing +1,5%
 • Salesforce.com +1,4%
 • Chevron +0,5%

Grootste dalers Dow Jones:

 • IBM -2,5%
 • Johnson & Johnson -2,3%
 • Procter & Gamble -1,3%

Grafiek van de Dag | LVMH

LVMH doorbreekt vandaag in de ochtendhandel voor het eerst de magische grens van €300 mrd aan beurswaarde na sterke omzetcijfers over het laatste kwartaal. De Dividendportefeuille-zwaargewicht (nu 5,9% weging) plust bijna 3% na veel beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal, waarin de omzet meer dan verwacht steeg dankzij sterke vraag uit de VS en China, daarbij geholpen door de overname van juweliersketen Tiffany. Exclusief Tiffany en wisselkoerseffecten was er nog altijd een zeer fraaie omzetgroei van 30%. 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.