Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
ETF’s Jeff Thijssen, 31 mrt 17:01

China-ETF | Koersdip biedt kansen

0 0 Leestijd ongeveer

De Chinese aandelen staan, net als onze CSI 300 SWAP ETF, de laatste weken onder druk en dat biedt kansen voor beleggers. De huidige waardering van deze beleggingen doet geen recht aan hun groeipotentieel.

De tip uit april 2020 om Chinese A-aandelen op te pikken pakt vooralsnog goed uit. De Chinese beurs was namelijk vorig jaar de grote winnaar. Eind 2020 herhaalde ik het koopadvies op de CSI 300 SWAP ETF en deze belegging kwam na de jaarwisseling sterk uit de startblokken. Na enkele weken piekten we bijna 20% hoger, maar in de daarop volgende weken nam de volatiliteit toe en kregen we te maken met een flinke daling. De ETF staat hierdoor voor dit jaar slechts 2% in de plus.

Coronasteun en de VS

Deze volatiliteit kent verschillende oorzaken. China is het land waar de coronacrisis begon en door de strenge lockdowns is ook het eerste dat de crisis achter zich laat. Met een economische groei van 2,3% in 2020 herstelde China snel van de coronacrisis en voor dit jaar rekent het land op een groei van 6%. Nu de rust lijkt terug te keren wil de Chinese overheid de steunregelingen geleidelijk afbouwen en beleggers lijken daarvan te zijn geschrokken.

Tegelijkertijd laaiden de spanningen tussen de VS en China op en ook dat drukt de koersen. Medio maart werden bijvoorbeeld enkele Chinese aandelen van de beurs gehaald in de VS en verliep het eerste overleg tussen China en de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden allerminst soepel.

Grootste economie

Desondanks zijn de fundamentele redenen waarom ik positief ben over de CSI 300 SWAP ETF niet veranderd. China is op weg om de grootste economie ter wereld te worden. De economische groei ligt nog altijd een stuk hoger dan in het Westen en heeft de laatste jaren ook een veel betere kwaliteit. Export en overheidsuitgaven zijn afgenomen en consumentenuitgaven lopen op. De middenklasse groeit en heeft steeds meer te besteden. De koers/winstverhouding van de CSI 300-index van 19 doet naar mijn mening geen recht aan het groeipotentieel.

CSI 300 SWAP ETF blijft koopwaardig

De k/w van de S&P500 ligt ter vergelijking op 32. Daarnaast biedt de vooralsnog lage weging van Chinese A-aandelen in de MSCI AC World-index van slechts 5,2% goede rendementskansen op de middellange termijn. Institutionele beleggers moeten de komende jaren naar verwachting steeds meer Chinese A-aandelen aanschaffen, wanneer deze een zwaardere weging krijgen in de MSCI World. Het koopadvies voor de CSI 300 SWAP ETF (ISIN:LU0779800910) blijft dan ook staan.

Chinese BigTech eveneens onder druk
De stijging van de tienjarige rente in de VS, gecombineerd met het nieuws dat Peking om concurrentieoverwegingen de macht van Alibaba, Baidu en Tencent wil verkleinen, drukt de koersen van de grote Chinese techbedrijven. Beleggers moeten echter niet vergeten dat deze bedrijven hebben bewezen daarvan te kunnen herstellen.

Het aandeel Tencent kwam bijvoorbeeld in 2018 flink onder druk te staan toen de Chinese overheid de verslavende werking van gamen op de jeugd aankaartte. Na invoering van een aantal maatregelen kwam het uiteindelijk weer goed en bereikte het aandeel in 2020 een nieuwe hoogste koers. Ik blijf positief over de beleggingskansen in de drie Chinese techreuzen en herhaal de koopadviezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!