Updates

Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Actueel Jeroen Boogaard, 23 mrt 10:48

Beurzen vandaag |  KPN, URW Besi en Volkswagen  

0 0 Leestijd ongeveer

De beurzen openen vanochtend iets lager. Het positieve slot in New York kreeg daarmee zowel in Nederland als Europa geen vervolg.

Na een half uur handel staat de AEX-index 0,3% lager. Blikvanger is KPN, dat fors daalde na de aankondiging van een joint-venture met pensioenfonds ABP om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Kennelijk denken beleggers dat een overname van KPN daardoor voorlopig van de baan is.

Het telecomaandeel opende vanmorgen bijna 11% in de min, maar na een handelsstop herstelde de koers weer fors. Op het moment van schrijven is het verlies teruggelopen naar circa 3%. KPN meldde vanmorgen dat het samen met ABP een joint-venture opricht om de aanleg van een glasvezelnetwerk in Nederland te versnellen. Samen investeren de partijen ruim €1 mrd in het netwerk. Tegen het einde van 2026 moet circa 80% van alle Nederlandse huishoudens toegang hebben tot een glasvezelverbinding, die zeer snel internet mogelijk maakt. Op zich een goede deal voor KPN, maar beleggers denken dat een overname van het concern nu minder waarschijnlijk is. Vandaar de stevige koersdaling.

De oplopende coronabesmettingen in Europa zetten de koers van URW vanmorgen ook flink lager. In Frankrijk, Duitsland en Nederland zal de lockdown langer gaan duren en blijven veel winkels voorlopig dicht. Richtinggevend nieuws is er vanmorgen niet. Het lijkt erop dat beleggers wat winst aan het nemen zijn op aandelen die de laatste tijd sterk zijn opgelopen. Voorbeelden zijn Besi (-2,5%), AMG (-3,2%) en Alfen (-2,2%).

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Adyen +0,7%
 • Philips +0,4%
 • Flow Traders +0,4

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • KPN -4,6%
 • Unibail-Rodamco -2,5%
 • AMG -2,4%

EUROPA  

Ondanks het positieve slot in New York is de Eurostoxx50 vanmorgen 0,5% lager geopend op 3813,76 punten. Daarmee volgt Europa de Aziatische beurzen, die overwegend lager zijn gesloten. In de VS mag het aantal nieuwe coronagevallen dan dalen, wereldwijd stijgt het aantal mensen dat besmet is met het virus nog steeds. Na een half uur handel staan slechts 9 aandelen in de Eurostoxx50 in het groen. Aan kop gaat Bayer (+0,6%) zonder directe aanleiding. Kering verliest 0,5%, doordat Richemont een overnamepoging heeft afgewezen.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Bayer +0,5%
 • Adyen +0,1%
 • AMSL +0,4%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Schneider -0,4%
 • Kering -0,6%
 • LVMH -0,6% 

VERENIGDE STATEN    

Wall Street is de nieuwe week goed begonnen. De Dow Jones steeg met 0,3% naar 32.731,20 punten. Voor de breed samengestelde S&P500 was er een koerswinst van 0,7%. Technologie-index Nasdaq won 1,2%. Beleggers trokken zich op aan een afname van nieuwe coronabesmettingen in de VS en een daling van de Amerikaanse tienjaarsrente. Bankaandelen waren vanwege de lagere rente de grootste verliezers. Techaandelen en andere groeisectoren profiteerden juist. Volgens Bloomberg zou Microsoft (+2,5%) gesprekken voeren over een overname van het videospelletjes-platform Discord voor meer dan $10 mrd.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Intel +2,9%
 • Apple +2,8%
 • Cisco +2,7%

Grootste dalers Dow Jones:

 • JPMorgan Chase -2,7%
 • Boeing -1,8%
 • Goldman Sachs -1,4%

Grafiek van de Dag | Volkswagen naar €400?

Het aandeel Volkswagen was ook gisteren weer een van de hoogvliegers op de Europese beurzen, met een stijging van bijna 6%. Sinds de investeerdersdag van vorige week maandag, waarbij het bedrijf aankondigde met de bouw van batterijfabrieken de aanval op Tesla in te zetten, is de koers al met bijna 20% gestegen. Analisten van Deutsche Bank verhoogden gisteren hun koersdoel van €185 naar €270 en handhaafden hun koopadvies. In een rooskleurig scenario kan de koers van de autoproducent zelfs oplopen naar de €400, denken de analisten van de Duitse bank.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.