Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DPA

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DPA

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Topweek en nieuw record

0 0 Leestijd ongeveer

Na een zeer goede week (+2,6%) bereikte de Dividendportefeuille een nieuwe recordstand op €375.694, oftewel een totaalrendement van +275,7%.

In een van de beste weken in de geschiedenis van de Dividendportefeuille, waarin de eerste wijzigingen van 2021 werden doorgevoerd, was er een hoofdrol voor de halfgeleideraandelen, die in de week daarvoor keihard werden afgestraft. Dat leverde mooie (bij)koopkansen op. Bijkopen is dan ook precies wat ik deed, met het vergroten van de posities in Teradyne en Monolithic Power Systems. Deze twee aandelen waren afgelopen week ook niet geheel toevallig de grootste stijgers met +13% op weekbasis.

Dankzij de bijkoopactie vorige week en de flink gestegen koersen heeft Teradyne nu een weging van 2% en is Monolithic Power Systems goed voor een gewicht van 2,2%. Daarmee zijn de wegingen meer in lijn met die van de sectorgenoten in de Dividendportefeuille: Texas Instruments (weging 2,3%), Intel (1,9%) en Broadcom (2,0%). Deze laatste drie aandelen behoorden op weekbasis ook tot de zes grootste stijgers met koerswinsten van respectievelijk 8, 7 en 12%.

Koersherstel

Vreemde een in de bijt was Coloplast, dat zich met een winst van 6,6% tussen de chipaandelen wist te nestelen. Voor Coloplast was er  koersherstel naar de ‘post-corona’ sell-off voor de sector. Dat laatste zagen we ook bij het Zwitserse life-sciencesaandeel Tecan Group, dat vanaf de top ver was teruggevallen. Vandaag kwam Tecan met sterke cijfers en werd een dividendverhoging van 5% tot CHF2,30 aangekondigd. Beleggers belonen Tecan met 5% koerswinst.

Andere belangrijke Dividendportefeuille-aandelen die het op weekbasis prima deden zijn Parker Hannifin (+5,5%) en LVMH (+5%). Beide aandelen staan op een hoogste koers ooit en zijn wat weging betreft inmiddels bepalende aandelen. Voor LVMH is de koers wat mij betreft behoorlijk ver doorgeschoten. Op korte termijn wil ik dan ook een stukje van de positie verkopen en de opbrengst investeren in een nieuw Europees aandeel. Dat zal eind maart of begin april gebeuren, als ik mijn research daaromtrent heb kunnen afronden.

Dividendportefeuille | Topweek en nieuw record

Slechts vijf dalers

Dat het een superweek was blijkt wel uit het feit dat er op weekbasis slechts vijf kleine dalers waren. Eastman Chemical was de grootste verliezer met -2%. Het chemieaandeel bereikte recent nog een hoogste koers ooit en noteert daar op $113,41 nog vlakbij.

Al met al ben ik zeer tevreden met de huidige samenstelling van de Dividendportefeuille, die na de wijzigingen van vorige week nog meer is gericht op dividendgroei. Zoals aangegeven heb ik later dit jaar nog een aantal wijzigingen in petto, waarbij er vooral een stuk winst genomen zal worden op grote uitblinkers met een momenteel iets te zware weging, zoals LVMH en CSX.

Over twee weken zal het dividend dat is  ontvangen in het eerste kwartaal (nu 0,2% van de totale portefeuille, oftewel €850) weer worden herbelegd. Het belangrijkste kwartaal is nog altijd het tweede kwartaal, wanneer de meeste Europese aandelen ex-dividend noteren. Het gemiddelde dividendrendement van de Dividendportefeuille bereikt met nu 1,8% een nieuw dieptepunt, uiteraard door de gestegen beurskoersen en voor een klein deel ook door de wijzigingen van vorige week. Met name door de verkoop van Realty Income viel er een flink stuk inkomen weg.

  • Rendement 2021: +5,1%
  • Rendement sinds start: +275,7%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!