Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Actueel Hildo Laman, 15 mrt 10:38

Beurzen Vandaag | Problemen ABN en Tencent en exit topman Danone

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX opent de week positief, met een winst van 0,4% op een stand van 680 punten. ABN Amro wordt door het OM verdacht van schuldwitwassen. Dat is ernstiger dan de eerdere beschuldigingen. Die gingen over het niet op orde hebben van klantgegevens en het doorgeven van verdachte transacties. Als schuldwitwassen bewezen wordt geacht, kan dat ertoe leiden  dat de directieleden vervolgd worden. Het aandeel was de grootste daler op de beurs in Amsterdam, hoewel het verlies niet dramatisch is.

Het koersdoel van het aandeel Alfen is door Berenberg flinke verhoogd, van €52,00 naar €75,00. Maar omdat het aandeel al hard is opgelopen – in een jaar tijd van minder dan €20 naar €71 op maandagochtend – is er weinig potentie meer voor nieuwe kopers. Het advies is dan ook ‘houden’.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • SBM Offshore +2,0%
 • ArcelorMittal +1,8%
 • Aperam +1,6%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • ABN Amro -3,2%
 • Boskalis –1,4%
 • Prosus –0,7%

EUR | Danone

De Eurostoxx50-index stond na een half uur handel op 3852 punten, een winst van 0,5%. Emmanuel Faber, de ceo van Danone, legt zijn functie per direct neer. Een aantal grote aandeelhouders dringt al een tijd aan op een bestuurswissel. Gilles Schnepp neemt zijn taken waar totdat er een nieuwe ceo gevonden is.

Flutter Entertainment is de grootste stijger in de index . Volgens analisten is een beursgang van het Amerikaanse onderdeel FanDuel aannemelijker geworden door de hoge waarde van de Amerikaanse concurrent DraftKings.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Flutter Entertainment +7,1%
 • Danone +4,6%
 • Volkswagen +2,5%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Adidas -0,8%
 • Total -0,7%
 • Amadeus IT –0,5%

VS | NXP

Vrijdag sloot de Dow Jones Industrial op 32.779 punten, een nieuw record. Ook de S&P500 sloot de week af met een nieuw record: 3943 punten. De Nasdaq-index staat nog zo’n 900 punten onder zijn record van februari (13,808). Vrijdag verloor de index 115 punten en sloot op 12.937. Maar dat is nog altijd hoger dan de stand op 31 december, toen de index sloot op 12.888 punten. Zo groot is het drama dus ook weer niet.

Het Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors wordt opgenomen in de Amerikaanse S&P-500-index. Het aandeel staat al jaren aan de Nasdaq genoteerd. NXP zal vanaf 22 maart deel uitmaken van de grote Amerikaanse index.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Boeing +6,8%
 • Caterpillar +4,2%
 • Walgreens Boots Alliance +3,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Salesforce -1,7%
 • Coca-Cola -1,0%
 • Visa -0,8%

Grafiek van de Dag | Tencent

Het aandeel Tencent is in twee handelsdagen zo’n 8% kwijtgeraakt. Het Chinese internetbedrijf is volgens analisten het volgende doelwit van de Chinese overheid. Die zou de macht van de Chinese digitale marktleiders willen inperken. Het gaat vooral om de fintech-tak van Tencent. Eerder was Ant Group, opgericht door Alibaba baas Jack Ma, al doelwit van de Chinese overheid. De verwachting is dat de fintech-operaties van Tencent moeten worden gescheiden van de andere activiteiten. Prosus is een grote aandeelhouder in Tencent.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.