Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Advies Hildo Laman, 8 mrt 14:51

Schrödinger | Tegenvallend jaar doet niets af aan potentieel

0 0 Leestijd ongeveer

Tegenvallende groeiverwachting zorgt voor een forse koersreactie bij het aandeel Schrödinger. Het potentieel op langere termijn is echter belangrijker.

Een omzetraming voor het nieuwe jaar die onder de verwachtingen van analisten ligt en een negatieve stemming op de beurs zijn geen gunstige combinatie voor biotechnologie-aandelen. Het aandeel Schrödinger (een tip van vorig jaar november) is hard onderuit gegaan na de publicatie van de jaarcijfers. De omzet is afgelopen jaar met 26,4% gestegen. Voor komend jaar wordt een stijging voorzien van 23,0%. Dit is veel minder dan wat analisten verwacht hadden.

Hindernissen

Iets meer dan de helft van de verwachte omzettoename voor dit jaar komt waarschijnlijk van een initiële betaling door Bristol Myers Squibb (BMS) vanwege een samenwerkingsovereenkomst. Deze betaling zou $54 mln per jaar moeten zijn, verspreid over de komende vier boekjaren, wat dus zou neerkomen op ongeveer $13 mln per jaar. De verwachte groei is $16 mln tot $34 mln, gemiddeld dus $25 mln.

De groeiprognose voor de andere activiteiten valt daarmee wel tegen. Volgens het bedrijf komt dit omdat er steeds meer gewerkt wordt met grotere contracten van miljoenen dollars. Omdat het meer tijd kost om die binnen te halen, worden de resultaten minder voorspelbaar. Corona heeft ook invloed: er zijn minder verkoopactiviteiten doordat er minder fysiek contact mogelijk is met potentiële klanten. Dat is een verklaring voor het feit dat het bedrijf in de eerste helft van dit jaar minder grote contracten verwacht, en later dit jaar meer. Per saldo zou corona ook een negatief effect kunnen hebben op de resultaten dit jaar.

Aandeel Schrödinger blijft op de kooplijst

Het grote probleem van het aandeel Schrödinger is dat de waarde voornamelijk bepaald wordt door de toekomstverwachtingen. En dan gaat dat over de lange termijn, niet over komend kwartaal of volgend jaar. Als de groeiramingen voor de komende tien jaar met een aantal procentpunten per jaar naar beneden bijgesteld worden, kan dat de huidige waarde al met tientallen procenten verminderen.

Maar een raming is geen voldongen feit. De grote belofte van Schrödinger is dat het bedrijf een goedkopere en snellere (digitale) manier biedt om moleculen te kunnen traceren. Daarmee kan bijvoorbeeld een werkzame stof tegen een medische aandoening worden gevonden, iets waar het bedrijf nu vooral mee bezig is.

Andere toepassingen zijn nog onontgonnen en de weg naar succes is vol kuilen en obstakels, maar het feit dat de jaaromzet nu al meer dan $100 mln bedraagt geeft in ieder geval aan dat er vraag is. Ik heb er zelf nog altijd vertrouwen in dat het bedrijf succesvol zal worden, en herhaal daarom mijn koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!